BOG JE DOVOLJAN by Gary Wilkerson

Prije više od sto godina, jedan francuski izumitelj pojavio se s čudesnim izumom zvanim film. On je naučio da posložen niz fotografija i njihovo brzo pomicanje pred jakim svjetlom daje dojam da se stvaran život događa pred njegovim očima.

Taj izumitelj znao je da je na tragu nečega posebnog i tako je pripremio premijeru za ono što bi trebalo biti jedno od najpoznatijih javnih prikazivanja filma uopće. Dok su dostojanstvenici i gosti ispunjavali dvoranu, očekivanja su bila velika. Film "Dolazak vlaka na stanicu" trajao je svega pedeset sekundi, ali ostavio je snažan dojam – zapravo presnažan. Prikazivao je vlak koji dašćući dolazi ravno prema kameri i neki povjesničari tvrde da su se ljudi, kad su to vidjeli, uspaničili. U tom svom iskustvu mislili su da će ih stvarni vlak pregaziti!

Ali sve to bila je iluzija! Ljudi su bili uvjereni da su njihovi životi u opasnosti, kad je u stvarnosti ono što su doživjeli bila samo iluzija.
To je trik koji sotona izvodi na nama kad god je naša vjera izazvana. U takva vremena, naše potrebe kao da prevagnu naša sredstva. Čini se kao da će nam naš od Boga dan san uništiti jureći vlak. Tada nam đavao kaže: "Sve je gotovo! Ovo je za tebe previše." Ali "stvarnost" koju sotona predstavlja je površina. Istina je da je Isus veći od svake nevolje s kojom se suočavamo. On našu stvarnost drži u svojim rukama, a ta stvarnost je pobjeda.

Kad se sve čini izgubljeno pred našim nadolazećim problemom, Isus nam kaže da ne bježimo, nego da "sjednemo" (vidi Iv 6,10).

Kad je on pred sobom vidio ogromno gladno mnoštvo, "sam je naime znao što će učiniti" (Iv 6,6). Kristovo pouzdanje bilo je temeljeno na njegovu osjećaju Božje stvarnosti iza svake situacije. I tako je uputio učenike: "Posjednite narod, jer Otac će ispuniti njihovu potrebu. Ovo je vrijeme za pouzdaje u njega da će osigurati sve što ova situacija zahtijeva."

Prijatelju, Bog je dovoljan za svaku situaciju s kojom se suočimo.