PROŽET LJUBAVLJU ZA BOGA by Gary Wilkerson

Mnogi su glasovi u našoj kulturu koji nas potiču da imamo najbolji život koji možemo. Taj se koncept pretvorio u način na koji mnogi kršćani prilaze crkvi. Oni misle da ih Bog treba blagosloviti sa svime što požele u životu. Ali Bog nas ne blagoslivlja na taj način. Da, on traži da nam služi za naše dobro, ali ime koje treba biti uzdignuto i na koje trebamo biti usredotočeni nije naše, nego njegovo.

Kad je Isus isprevrtao sve one stolove u hramu, povikao je: "Nosite to odavde" (Iv 2,16). Isto tako i danas naši hramovi trebaju biti očišćeni od svega što zauzima mjesto njegova zakonitog gospodstva. Bog šalje Isusa da nas riješi tih stvari i da pripremi mjesto za stvari s kojima nas želi ispuniti. On želi da naš hram ponovno bude dom molitve, vjere i pobjede kraljevstva.

"Njegovi se učenici sjetiše da stoji pisano: 'Revnost me za kuću tvoju izjeda'" (Iv 2,17). Kad je Isus istjerao mjenjače novca, njegovi su učenici stekli sliku kako žar za Boga stvarno izgleda. Isusova djela činila su se grubima, ali u stvari su očitovala dragu milost Božju.

Mnogi kršćani danas o Božjoj milosti ne misle kao o zapaljujućoj. Ali milost nikada nije bila da bi nas ostavila na mjestu bezvoljnosti. Istina je suprotna tome: Kad se Božja milost primijeni na našim životima, ona nas zapali revnošću. Ona čini da smo opreznijeg srca, da imamo više želje za čistim životom i više revnosti za Duhom Svetim da radi u nama i kroz nas.

Zapravo, milost izaziva snažne emocije. Pismo kaže da kad su Isusovi učenici vidjeli svoga Učitelja na djelu, "sjetiše se". Ovi pobožni ljudi zaboravili su kako izgleda revnost za Boga. Sad, dok je Isus istjerivao mjenjače novca, srca su im se probudila na spoznaju da je to ono što znači biti prožet ljubavlju za Boga!

Jeste li ostali bez svoje revnosti? Je li obično kršćanstvo ili konzumerizam nadvladao vaš žar za Isusom? Pozovite ga danas da isprevrće stolove u vašem srcu. Neka njegovo ime vrhovno vlada u vašem štovanju, proizvodeći snažne emocije. I neka vas podsjeti na revnost koja prožima vaše srce da služite svome velikom i svetom Bogu. Amen!