VOĐENJE DUŠE KRISTU - Nicky Cruz

U Postanku čitamo priču o Jakovljevoj ženi Raheli i njezinoj očajničkoj želji da ima dijete. Više nije mogla podnijeti misao da živi bez spoznaje radosti rađanja, bez iskustva svega onoga što je namijenjeno za nju kao ženu. U židovskoj se kulturi na ženu bez djeteta gledalo s prezirom, kao na nepotpunu osobu. Rahelina bol bila je nepodnošljiva i vikala je Jakovu: "Daj mi djecu! Inače ću svisnuti" (Post 30,1).
Dovođenje duše Kristu je vrlo slično rađanju. Duh Sveti začinje želju u našim srcima i tada počinjemo gajiti taj proces – sve više rasti u našem odnosu i redovito za njih moliti. Osjećamo da se približava vrijeme te žudimo da vidimo kako se naše novo dijete rađa. Naše novo dijete želimo držati i njegovati, iskusiti i bol i radost rođenja djeteta. Kad se to konačno dogodi, kad se naše novo djetešce rodi, ne želimo ga odložiti. Sve o čemu možemo razmišljati je da pomognemo kako bi naše dijete raslo, cvjetalo i postajalo slično Kristu.
Kad bi samo svaki Kristov sljedbenik osjetio tu istu strast i hitnost da dovede novo dijete u Božje kraljevstvo! Što bi bilo kad bi u našim srcima gorjela želja dok konačno ne bismo zavapili Bogu: "Daj mi duhovno dijete ili ću svisnuti!"? I vi i ja znamo što bi se dogodilo: Bog bi odgovorio na te molitve.
Ali kamo god idem susrećem kršćane koji nikada nisu osjetili radost dovođenja duše Kristu. Dolaze k meni po savjet, ponekad posramljeni tim priznanjem. Kažem im da ne budu posramljeni tom činjenicom, nego uzbuđeni što Duh Sveti osvjedočuje njihovo srce.
"Prvi korak u dijeljenju vaše vjere je razvijanje žarke želje da to činite", kažem im. I možemo računati na Duha Svetog da će zapaliti tu očajničku želju u nama ako ga to tražimo i dopustimo mu to učiniti.
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.