ON VAS NIKADA NE PUŠTA

"Ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše" (Lk 22,32). Za mene je ovo jedan od redaka Pisma koji najviše ohrabruje. Petar je prolazio kroz oštru kušnju, a Isus ga je uvjerio da bez obzira s čime će se suočiti, njegova vjera neće malaksati.
Iako se odrekao Krista, Bog ga nije ostavio – ni na trenutak. Ovaj jednom neustrašiv učenik, sad slomljen i ražalošćen nad svojim padom, nikada ni na trenutak nije bio prepušten samome sebi. Ljubljeni, a nismo ni mi!
Bez obzira kakva je kušnja – kakvu bol trpite ili žalost podnosite – Isus posreduje za vas. U samom ovom trenutku, usred vaših oluja, on zagovara vaš slučaj i nikada vas ne pušta.
U Luki 22,31 Isus upozorava Petra da ga je sotona poželio prorešetati kao pšenicu, ali na kraju 32. retka daje ovaj poticaj: "Kad se jedanput vratiš k meni, učvrsti svoju braću."
Ljubljeni, tu je uvjerenje i ohrabrenje za sve nas. Gospodar stvaranja nas drži u samoj svojoj ruci i govori kao i Petru: "Digni se! Idi sad! Ne usredotočuj se na neuspjeh; naprotiv, kreni raditi za moje kraljevstvo. Hrani moje ovce. Upozoravaj moje dragocjene o neprijateljevim napadima koji su na djelu protiv njih. I reci im da ih ja držim u svojim rukama tijekom svake kušnje."