ON NAS NEĆE NIKADA NAPUSTITI

"Obucite se u čitavu bojnu opremu Božju da se mognete suprotstaviti đavolskim napadima" (Ef 6,11).
Vjernici u ratom razorenom Iraku svjedoče: "Teška vremena ne dolaze – za nas su teška vremena ovdje već godinama." Oni generacijama poznaju nevolje i naučili su držati se vjere. S obzirom da su se obukli u čitavu opremu Božju, opremljeni su suprotstaviti se zlu i propovijedati evanđelje onima oko sebe.
Ja uistinu vjerujem da je danas većina pobožnog naroda u svijetu pod napadom iz pakla i da podnose đavolske, naizgled beznadne situacije. A što je s vama? Ako u ovom trenutku niste suočeni s testiranjem vjere, potičem vas da budete zahvalni. Ali ostanite ponizni i budite pažljivi da se ne hvališete svojom vlastitom snagom ili vjerom.
Sotona čeka dok se onaj koji je testiran ne umori, dok ne ostane bez sve snage i izdržljivosti. On čeka dok sve molitve ne ostane neodgovorene, dok sve ne izgleda beznadno te dođemo do kraja svoje snage. To se dogodilo Petru dok je gledao svoga Gospodina kako je ponižavan pred Velikim vijećem (vidi Mt 26,57-58). A to se dogodilo i Jobu kad je bio prisiljen razmišljati o gubitku svega što mu je bilo drago.
Počinju se pojavljivati pitanja: "Bože, gdje si? Zašto moje molitve ostaju neodgovorene?" Budite pažljivi, jer upravo će u toj točki sotona usaditi svoju strašnu laž: "Bog te ostavio. On te ne čuje."
Međutim, Bog vas nije ostavio – i nikada neće. On nas je poučio da se pripremimo stavljajući na sebe svu bojnu opremu Božju, a zatim nas uvjerava da nas nikada neće napustiti: "Ja sam s vama u sve vrijeme do svršetka svijeta" (Mt 28,20). Upravo sada nam govori: "Nikada vas neću napustiti."