PJESMA POBJEDE

Mi imamo nježnog, dobrog Oca koji suosjeća s našim slabostima. Čak je i Isus plakao u svom teškom času. On zna našu bol iz prve ruke te je poslao svoga Svetog Duha da nas tješi i daje nadu i mir našim dušama.
Zanimljivo, dok se suočavamo sa izazovima, svijet nas promatra i očekuje da pjevamo usred naših najtežih vremena. Primjer toga vidimo u Riječi.
"Na obali rijeka babilonskih sjeđasmo i plakasmo spominjući se Siona; o vrbe naokolo harfe svoje bijasmo povješali. I tada naši tamničari zaiskaše od nas da pjevamo, porobljivači naši zaiskaše da se veselimo: 'Pjevajte nam pjesmu sionsku'" (Pa 137,1-3).
Ovaj psalam opisuje Izraelovo ropstvo u Babilonu, kad je narod Božji izgubio sve, uključujući svoju domovinu. Ipak, njihovi su porobljivači htjeli čuti pjesme pobjede po kojima su Izraelci bili poznati. "Pjevajte nam! Čuli smo za velike pjesme pobjede koje prinosite Bogu, svirajte ih onda i za nas!" Ne vjerujem da je ovaj zahtjev bio samo izrugivanje; Babilonci su iskreno željeli čuti svjedočanstvo. Njihova ih je vlastita religija ostavljala praznima, suhima i beznadnima.
Tako je i danas, svijet zahtijeva pjesmu pobjede od naroda Božjeg. Ono što stvarno žele znati je: "Kako ćeš reagirati u ovoj sadašnjoj krizi? Čuli smo kako vi mislite da je vaš Bog vjeran i moćan. Uzdate li se u njega i u ovakva vremena? Jesu li vaše pjesme izbavljenja u dobra vremena bile poput dječjih maštarija? Ili vaša vjera živi i kad dođu teška vremena?"
Naše društvo očajnički želi naći nadu i mir u ova uznemirena vremena. Žude spoznati istinu iz Izaije 26,3: "Čuvaš u savršenom miru one čije su misli na tebi." I čekaju svjedočanstvo od djece Božje.