KRISTOVA SADAŠNJA VELIKA SNAGA

Pismo kaže da nam je osiguran isti poticajni, uskrsli život koji je u Kristu: "Ako zbilja u vama stanuje Duh onoga koji uskrisi Isusa od mrtvih, onaj koji uskrisi Krista Isusa od mrtvih oživit će i vaša smrtna tjelesa po svome Duhu koji stanuje u vama" (Rim 8,11). On ulijeva u naša smrtna tijela fizičku snagu kroz samu silu Božju.
Naša vjera jednostavno mora poći iznad točke smrti. Moramo pogledati ravno u lice svemu što je mrtvo te objaviti: "Isus nikada ne diže ruke od onoga što se čini mrtvim." Potrebna nam je vjera koja odbija dići ruke od ikoga ili ičega, bez obzira kako se beznadnom čini situacija.
Krist će nas iznenaditi svojom silom. Doista, ako ustrajete na nepokolebljivoj vjeri, zajamčeno vam je slavno očitovanje njegova uskrslog života. Samo ćete vi i Gospodin znati sva prisna djela njegova čuda, ali on će vas iznenaditi i ushititi kad vam pokaže svoju veliku slavu.
"Vas koji ste zbog prekršaja i neobrezanja svoga tijela bili mrtvi, oživi zajedno s njim" (Kol 2,13).
"Ali Bog … iz svoje velike ljubavi kojom nas je ljubio – nas, koji smo bili mrtvi zbog grijeha, s Kristom oživi" (Ef 2,4-5).
"Duh je onaj koji oživljava" (Iv 6,63). "A novi Adam (postade) životvorni duh" (1 Kor 15,45).
Kako nam je jasna njegova poruka! Duh Sveti prebiva u nama da bi donosio svoj neprestani život. To je Kristova sadašnja velika snaga.