SVAKOMU - Jim Cymbala

Pavao je Korinćanima rekao: "Svakomu se daje objava Duha na opću korist" (1 Kr 12,7). To jednostavno gleda ravno u nas. Što ćemo sad učiniti s tim retkom? Nepogrešiva Riječ Božja kaže da se objava Duha Svetog daje svakomu na opću korist. Svakom pojedinom, ne samo apostolima. Razmislite o učinku tog retka. Je li to nešto što propovijedamo? Vjerujemo li to? Očekujemo? Bog je obećao svakom pojedinom od nas objavu – nadnaravnu po definiciji – Duha Svetog. To je dio toga što smo kršćani.
Jedan od načina kako Duh proslavlja Krista je da izgrađuje njegovo Tijelo, što je za opće dobro. S obzirom da je crkva duhovni organizam, treba duhovnu službu da bi se izgrađivala. A duhovna služba može doći jedino Duhom Svetim koji se pokazuje kroz ljudske posude.
Oni koji su angažirani u lažnim očitovanjima i učenjima Duha uplašili su i otjerali mnoge iskrene ljude koji vole Bibliju. Netko tko doista voli Riječ vidi to očitovanje i kaže: "Ne, hvala. Samo pjevajmo neke bezopasne pjesme slavljenja, imajmo dobro biblijsko proučavanje i zatim pođimo kući." Ali naš Gospodin Isus Krist nikada nije imao na umu da njegova crkva funkcionira bez posjeta i blagoslova živoga Duha Božjeg. Zašto je poslao drugog Pomoćnika ako ne da nam pomogne? Samo pogledajmo oko sebe u svijet. Zar ne vidimo očitu potrebu za nečim svježim od Boga da nadvladamo snažne utjecaje zla?
Prva je crkva bila živa i aktivna zbog Duha Svetog. Ne postoji nijedan redak koji bi potisnuo važnost i životnu snagu Duha samo na novozavjetnu crkvu. Mi moramo vjerovati da je Duh Sveti nazočan i za nas danas.
Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Jim Cymbala je s manje od dvadeset članova započeo crkvu Brooklyn Tabernacle u jednoj maloj, oronuloj zgradi u problematičnom dijelu grada. Kao čovjek rođen u Brooklynu, dugo je prijatelj s Davidom i Garyjem Wilkersonom.