JEDNA RIJEČ OD ISUSA

Dubok očaj i patnja mogu doći Isusu od onih za koje se najviše brine.
Marija i Marta odbacile su svoje pouzdanje u njega nakon što se njihov brat Lazar razbolio i umro (vidi Iv 11,20-21). I Jairova je kuća odbacila svoje pouzdanje. Svi su oni optužili Isusa da je zakasnio i da se ne brine (vidi Mk 5,35).
A ipak, sve što je bilo potrebno bila je jedna riječ od njega: "Ustani!" i sve se u trenutku promijenilo. On izgovara jednu riječ i iznenada se sve mijenja. Sotona mora pustiti svoj zahvat, smrt bježi, život izvire, a obećanja neba izbijaju na svim stranama.
Ljubljeni, bez obzira kroz što prolazite, sve što Gospodin mora učiniti je da izgovori jednu riječ i đavoli će se razbježati. Stvorenje drhti. Iznenada je odgovor koji ste tražili na vama. Dakle, pitate se zašto Gospodin još nije odgovorio. Zašto vaše trpljenje traje? Zašto to za neke od Božjih najsvetijih ljudi izgleda tako beznadno?
Sve što znam je da u takvim krizama Božji narod ili raste u pouzdanju ili otpada i odbacuje svoje pouzdanje. "'Ako li otpadne, duša moja neće nalaziti zadovoljstva u njemu.' A mi ne pripadamo onima koji otpadaju da propadnu, nego onima koji vjeruju da spase dušu" (Heb 10,38-39).
Gospodin je odlučio lišiti nas svakog pouzdanja u tijelo, ostavljajući nas s potpunim pouzdanjem u njega.