ISUS NIKADA NE KASNI

Pobožna strpljivost je spremnost čekati na Božje vrijeme. Postoji nešto što se zove vrijeme Duha Svetog. "Još malo, vrlo malo, i doći će onaj koji ima doći; neće zakasniti" (Heb 10,37). Ovaj redak govori više od Drugoga Kristovog dolaska; on je i o dolasku Krista da ispuni naše potrebe.
Ne postoji nešto takvo kao Bog je zakasnio. Marija i Marta su mislile da je Isus zakasnio kad je njihov brat Lazar umro. Rekle su mu: "Gospodine, da si bio ovdje, ne bi bio umro moj brat" (Iv 11,21). Drugim riječima: "Isuse, došao si prekasno! Promašio si krajnji rok."
Zamislite kako je Isus morao biti povrijeđen nad tim ukorom. Ali im je u biti odgovorio: "Ne, nisam zakasnio. Lazar će ustati. Ovdje sam i ja sam uskrsnuće. Sav život je u meni."
I dom Jaira, nadstojnika sinagoge, je mislio da je Isus zakasnio. Ovaj ugledan čovjek je čuo: "Kćerka ti je već umrla. Čemu više mučiš učitelja?" (Mk 5,35). Još je jednom poruka bila: "Isus je zakasnio. Sve je gotovo! Nije odgovorio na vrijeme; razočarao nas je." Ali, kao što znamo, Isus je uzeo djevojčicu za ruku i podigao ju iz mrtvih (Mk 5,41-42).
Prekasno? Ne postoji takva stvar s našim Gospodinom. U oba ova događaja možete vidjeti da je Isus došao ravno na vrijeme! Možete biti u kušnji da ostavite bitku i potonete u očaj, ali naš Otac je tako pun ljubavi za svoju djecu da ga ništa ne može zaustaviti da ne izvede nešto iz ničega.