STJECANJE SNAGE

U vrijeme kad su veliki sudovali padali na naciju svuda oko njega, Izaija je svjedočio da je imao dvostruki dio mira.
Isti divan položaj koji je Izaija imao u ona opasna vremena na raspolaganju je i nama. Ovo obećanje odmora odnosi se na sve "čiji um je čvrsto na tebi" (vidi Iz 26,3).
Iako je Izaija bio svladan onim što je vidio da se događa u njegovu svijetu, Pismo otkriva da je uživao veliki spokoj. Dva su razloga bila za to:
Prvo, dok su se postavljali sudovi da udare naciju, Izaija je bio u neprestanom zajedništvu s Bogom u molitvi: "Da, na stazi tvojih sudova željno te, Jahve, čekamo; ime tvoje i spomen tvoj duša nam žudi" (Iz 26,8). Izaija je bio spreman na sve jer je već "molio bez prestanka".
Moram vas pitati: Dok oluje bjesne, odlazite li Gospodinu u molitvi kao Izaija? Ako odlazite, onda stječete snagu, jer vaš je um već usredotočen na ljubav vašega suverenog nebeskog Oca i on vam neprestano otkriva svoju snagu i ohrabruje vas da ćete uspjeti.
Apostol Pavao umiruje nas ovom uputom: "Uostalom, braćom sve što je čestito, što je dično, što je pravedno, što je nevino, što je ljubazno, što je na dobru glasu, i sve što je kreposno i hvale vrijedno, to neka bude sadržaj vaših misli" (Fil 4,8).
Drugim riječima: "Čuli ste za sva upozorenja. Sad obratite pozornost na ono što otkriva Božja Riječ i što govore njegovi stražari. I, na kraju, usredotočite svoje misli na Isusa i njegovu dobrotu."