ISUS ŽELI RAZBITI STARE OBRASCE - Gary Wilkerson

Ako smo vezani strahom, to može izazvati da se odupremo zakoračiti u vjeri. Ali Isus ima lijek za naš strah. Za Blagdana sjenica, on se digao i izjavio: "Ova rijeka žive vode neće biti zaustavljena. Tko god vjeruje u mene, ova će ga voda hraniti životom. Ona će istjecati iz njega poput rijeke, pokazujući dobrotu nebeskog Oca" (vidi Iv 7,37-38).
Kad je naše uplašeno srce osvježeno, jedna stvar koja utječe u nas je neustrašivost: "Sve mogu u onome koji mi daje snagu" (Fil 4,13). Mnoštvo kršćana poznaje ovaj redak kao dragocjeno obećanje. Ali on je i više od toga – on je stvarnost. Primjerice, mi ne moramo skupljati hrabrost da bismo svjedočili o Isusu jer nam je on daje. Zapravo, on uzrokuje da se ona ulijeva u nas.
Ova promjena događa se na dva načina: (1) osvježenjem u različitim okolnostima i (2) dubokim osvježenjem. Kad Bog osvježava naše okolnosti, on mijenja stare obrasce. Pogledajmo dva uobičajena područja: financije i brak. Ako ste pali u financijski problem, on vas može osvježiti otkrivajući vaše nezdrave obrasce trošenja i uvjeravajući vas da ih promijenite. On vas može voditi da tražite financijski savjet koji će vam pomoći da zamijenite te obrasce i postanete mudri upravitelj.
On možda želi razbiti stare obrasce u vašem braku, obrasce koji vas drže zaglavljenog u otvrdnulom stanju, bez ljubavi. Previše parova kaže jedan drugomu: "Uvijek si takav", ili: "Učinio si to prije pet godina", ili: "Nikada se nećeš promijeniti." Važno pitanje za svaki par je: "Kako mogu najbolje vjerovati o svom supružniku i još se uvijek ponašati realno s našim stvarima?" To započinje s dugmetom za osvježenje. Vrlo se malo problema u bračnom odnosu rješava preko noći: većina zahtijeva ustrajnu milost svakoga dana.
Upamtite, Isus je spreman osvježiti nas obiljem milosti svaki put kad je trebamo.