ZNACI KRAJA VREMENA

U svojoj Prvoj poslanici crkvi, Petar izravno govori o posljednjim danima: "Blizu je svršetak svega; prema tome, budite umjereni i trijezni da se možete posvetiti molitvi! Prije svega, imajte žarku ljubav jedan prema drugomu; jer ljubav oprašta mnoge grijehe" (1 Pt 4,7-8).
Petar isto tako spominje posljednje dane i u svojoj Drugoj poslanici, gdje kaže crkvi: "Brzo ću ostaviti svoj šator" (2 Pt 1,14). Drugim riječima, kaže: "Bog mi je pokazao da je moje vrijeme na zemlji kratko."
PETROVA PORUKA UPOZORENJA
Petrova poruka bila je za novozavjetnu crkvu, za onu u vrijeme kad je pisao i za svaku sljedeću generaciju vjernika. To je poruka upozorenja, dok prorokuje sljedeće:
"Među vama će biti krivih učitelja, koji će kradom unijeti pogubna krivovjerja" (2 Pt 2,1).
"Na koncu vremena pojavit će se izrugivači, koji će živjeti prema vlastitim požudama i pitati: 'Gdje je njegov obećavani dolazak? Otkada su umrli naši očevi, i dalje sve ostaje kako je bilo od početka stvorenja'" (2 Pt 3,3-4).
"(Oni) utonuli u požudu počinjanja ružnih grijeha, idu za tijelom i preziru vrhovništvo (zakone zemlje). Oni, obijesni i drski, ne boje se uvredljivim riječima napadati Slave" (2 Pt 2,10).
POŽURIVANJE DANA
"Ali će doći dan Gospodnji kao lopov u noći" (2 Pt 3,10).
"Budući da će se ovo sve tako raspasti, kakvi sve onda morate biti svetim življenjem i pobožnošću dok očekujete dolazak dana Božjega, dolazak kojim će se nebesa u plamenu raspasti, a počela u ognju rastopiti" (2 Pt 3,11-12).