NE SMIJEMO BITI IZNENAĐENI

Pitam vam, kad bjesni oluja, odlazite li Gospodinu u molitvi? Ako to činite, onda stječete snagu, jer vaš um postaje usredotočen na ljubav vašega nebeskog Oca. U njegovoj nazočnosti on vam neprestano otkriva svoju snagu i ohrabruje vas da ćete uspjeti.
Nije Božja volja da se ijedno od njegove djece suoči s dolazećim pogibeljnim vremenima s paralizirajućim strahom; zapravo, biblijsko proročanstvo i upozorenja ne bi nas smjeli uplašiti. Isusovo srce u vezi s tim vrlo je jasno iskazano:
"Ostavljam vam mir; mir, i to svoj, dajem vam. Ja vam ga ne dajem kakav svijet daje. Neka se ne uznemiruje i ne plaši vaše srce" (Iv 14,27).
UPOZORENJE U LJUBAVI
Isus je prorokovao o svjetskim događajima koji zvuče strašno. Govorio je o ratovima, pošastima, zemljotresima na raznim mjestima. I upozorio je svoje slušatelje: "Bit ćete pogođeni time, a neki od vas bit će čak ubijeni. Bezakonje će se umnožiti. Pojavit će se lažni proroci i mesije, prevarivši mnoge" (vidi Mt 24,3 do 41). 
Kasnije on u Mateju objašnjava da je predskazao te katastrofalne događaje tako da bismo vjerovali u njega kad vidimo da se događaju.
ON JE GOSPODAR NAD SVIME
Isus nas nije nastojao opteretiti strahom. On samo ne želi da budemo iznenađeni kad nas pogode strašne oluje. On ne želi da naša vjera doživi brodolom kad se iznenada suočimo s neopisivim trpljenjima. A iznad svega, on želi da vjerujemo kako je nad svim tim strašnim stvarima Gospodar, Otac koji je dovoljno dobar da nas upozori na njih i sačuva kroz sve njih.