OSVJEŽAVAJUĆA, ŽIVA VODA - Gary Wilkerson

Kako Božje osvježenje utječe na naše živote na praktične načine?
OSVJEŽENJE NAŠIH PRILIKA
Kad Bog osvježava naše prilike, on mijenja stare obrasce koji se mogu miješati u naš brak, financije, posao. On može izložiti nezdravo korištenje obrazaca i uvjeriti nas da ih mijenjamo. Čak nas može voditi da tražimo financijsko savjetovanje koje će nam pomoći nadomjestiti loše obrasce i učiti nas da budemo mudri upravitelji.
On može htjeti razbiti stare obrasce u našem braku, obrasce koji nas drže zaglavljene na nedobrim putovima. Naš Otac je spreman osvježiti nas s obiljem milosti svaki put kad je trebamo. Ta vrsta osvježenja bavi se našim prilikama.
DUBOKO OSVJEŽENJE
Zatim imamo duboko osvježenje – osvježenje koje ide dalje od naših prilika kako bi obnovilo našu dušu, naš život, naše unutarnje biće. Ova vrsta osvježenja ne teče samo unas nego i iz nas. Ono nas ispunjava radošću za naš brak; za davanje desetine i to dragovoljno; za suočavanje s teškim odnosima s nadom, ohrabrenjem i snagom.
Ukratko, duboko osvježenje čini da prihvaćamo svaki trenutak života s Isusom. Ono raspiruje u nama srce koje kaže: "Potpuno sam živ, ne plašim se dana. Uzbuđen sam što te slijedim, Isuse. Ti si me učinio hrabrim, ne bojažljivim. Daj da upotrijebim to ogromno pretjecanje života za tebe.
DONESITE SVE NJEMU
Što upravo sada istječe iz vas? Nevjera, mrmljanje, strah? Ili vjera, nada i ljubav? Upravo kao što je Isus učinio na blagdan u Jeruzalemu, on viče da donesete k njemu svoju nevjeru, gorčinu, strah. On to želi nadomjestiti zadovoljstvom, kako bi vas izveo iz praznine u puninu.
On je obećao: "Ako je tko žedan, neka dođe k meni; i neka pije tko vjeruje u me. Kako veli Pismo: 'Iz njegove će nutrine poteći potoci žive vode'" (Iv 7,37-38).