NAŠ NEBESKI OTAC ZNA

 "Ne brinite se tjeskobno i ne govorite: Što ćemo jesti, ili što ćemo piti, ili u što ćemo se obući?! – to sve traže pogani" (Mt 6,31).
Isus upozorava na pogansku sklonost prema brizi i njegove su riječi dotakle moju dušu. On nam kaže da je briga – nad našim poslom, obitelji, preživljavanjem – poganski način življenja.
LOŠ STAV
Briga je stav onih koji nemaju nebeskog Oca. Oni ne poznaju Boga kao što on želi biti poznat: kao brižan, skrban, dobar Otac u nebu.
Svima onima koji vjeruju nije dovoljno poznavati Boga samo kao Svevišnjeg, Stvoritelja, Gospodara nad svime. On nam isto tako želi biti poznat kao naš nebeski Otac.
"… jer zna Otac vaš nebeski da vam je to sve potrebno" (Mt 6,32).
"Dakle: ne brinite se tjeskobno za sutrašnji dan" (Mt 6,34).
ISPRAVAN STAV
S tim jasnim riječima, Isus nam zapovijeda: "Ne trošite nijednu misao, ni jednu jedinu brigu, na ono što se može ili ne mora dogoditi sutra. Ništa ne možete promijeniti. I ne možete pomoći brinući se. Kad tako činite, činite samo ono što čine pogani."
Zatim Isus kaže: "Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati" (Mt 6,33). Drugim riječima, trebamo ići dalje ljubeći Isusa. Trebamo ići naprijed, bacivši sve svoje brige na njega. I trebamo počivati u njegovoj vjernosti. Naš nebeski Otac pobrinut će se da smo osigurani sa svime bitnim za život.