GOSPODIN JE NAŠ IZVOR

Postoji li točka u našem životu s Bogom kad smo tako puni pouzdanja, tako dokazano vjerni kroz godine testiranja, da možemo očekivati predah od duhovnog vojevanja?
Postoji li ikada godišnji odmor od nevolja, vrijeme kad se možemo opustiti od kušnji? Donosi li nam dugogodišnje udovoljavanje zahtjevima vjere dopust od bitke? Je li moguće dosegnuti točku u vjeri kad testiranje više nije potrebno?
Prema Pismu, odgovor na sva ova pitanje je ne.
Prvi razlog za takvo neprestano testiranje dobro je poznat većini kršćana. To znači, život vjere neprestano pokazuje čovjekovu potrebu za Gospodinom u svemu. Jednostavno rečeno, nikada ne dosežemo točku kad ne trebamo Boga.Misao o "dopustu od kušnji" pretpostavlja "dopust od potreba". A nikada neće doći vrijeme kad će naše prilike zadovoljiti naše potrebe. Gospodin je naš izvor, naše sve u svemu.
OSLANJATE LI SE NA SEBE?
Biblija nam pokazuje primjer za primjerom da kad su Izraelove potrebe bile zadovoljene, narod se prestao oslanjati na Boga. Postali su zaokupljeni brigama za svoje potrebe kad im je Bog već obećao da će ispuniti sve njihove potrebe. Kao što nam Isus govori, naš cilj nije tražiti da nam se ispune naše potrebe, nego da se hranimo na svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih.
"Pisano je: 'Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi koja izlazi iz usta Božjih'" (Mt 4,4).
"Čeznite za onim čistim duhovnim mlijekom, da po njemu uzrastete za spasenje" (1 Pt 2,2).