BOG JE NA DJELU!

1986. godine hodao sam Times Squareom u gradu New Yorku plačući i tugujući zbog svega grijeha. Vratio sam se kući u Texas i više od godinu dana plakao i tugovao. Zatim mi je Bog rekao: "Idi i učini nešto u vezi sa svim onim razaranjem."

Došao sam i vidio uništenje, ali nisam bio potpuno slomljen dok nisam bio pokrenut nadom da započnem ponovno graditi zid!

Jeste li vi "pregledali ruševinu" u svom životu? Jeste li sagriješili i donijeli sramotu imenu Gospodnjem poput Davida? Postoji li pukotina u vašem zidu, nešto što nije popravljeno?

Ljubljeni, dobro je pasti na Stijenu (Isusa) i razbiti se – slomiti na komadiće. Kad vidite Krista u svoj njegovoj slavi, taj prizor doista će vas razbiti. Čak i dobre stvari u vama – talent, učinkovitost, sve vaše sposobnosti, sve će biti razbijeno kad bespomoćni i iscijeđeni stanete pred njega!

Daniel je rekao: "… ne osta snage u meni; i moja se jedrina u meni prometnu u bljedilo, i ne imadoh snage" (Dn 10,8). Slomljenost je potpuna zdrobljenost svake ljudske snage i sposobnosti. To je prepoznavanje pune stvarnosti grijeha i sramote koju on donosi Kristovu imenu!

Međutim, slomljenost je i prepoznavanje sljedećega: "Ustani, jer ja sam evo k tebi poslan" (Dn 10,11). To je potpuno uvjerenje da će se stvari promijeniti – da će doći do iscjeljenja i ponovnog građenja. Vaše će razvaline biti obnovljene za Boga!

Sveta vjera je ona koja kaže: "Bog radi u meni! Sotona me ne može držati. Neću se iskvariti niti otpasti. Moj grijeh me ražalostio, ali pokajao sam se. Sad je vrijeme dići se i ponovno graditi!"

Dok ne zgrabite tu nadu, revnost i odlučnost, nećete iza sebe ostaviti suze. Vaš život može se još uvijek činiti kao hrpa otpada, s gomilama smeća i porušenim mjestima koja trebaju popravak. Ali upamtite, imate njegov mač i alat u ruci. A iznad vas veliki je znak koji je postavio Gospodin vlastitom rukom, koji glasi: Bog je na djelu!