KOKETIRANJE S GRIJEHOM

Grešnici su uvijek bili "siromašni" u odnosu na istinu – prezirući je, gazeći i ismijavajući s omalovažavanjem. Primjer toga vidio sam nedavno u The New York Postu, kad je jedan pisac s velikim pouzdanjem izjavio: "Znanost je sad nadomjestila vjeru."

Pavlova velika briga uvijek je bila za one koji su poznavali put istine priznajući svoju vjeru u Krista, međutim nastavljali su koketirati s grijehom. Pisao je o onima koji su nastojali držati istinu u nepravdi – djelo koje gnjevi Boga. "… koji su istinu Božju zamijenili lažju … Zbog toga ih je Bog predao sramotnim strastima" (Rim 1,25-26).

Drugi, u ropstvu svojih požuda i strasti, okrenuli su se lažnim učiteljima, pokušavajući naći mir. Završili su prihvaćajući "pogubna krivovjerja … Mnogi će poći za njihovom razuzdanosti; zbog njih će se zlo govoriti o putu istine" (2 Pt 2,1-2).

Sve Pavlove poruke o otpadništvu i Antikristu bile su ciljane u takve tjelesne kršćane. One nisu bile namijenjene za idolopoklonike Rima, neznabošce Grčke, poganska plemena u nepoznatim mjestima. Pavlova poruka bila je poruka od velike važnosti crkvi i napisao ju je da se pročita u crkvama, izravno vjernicima!

Vidite, Pavao je svugdje pozivao narod Božji da ljubi istinu – da je istražuje, proučava i bude joj poslušan. U biti je napisao: "Neka istina bude vaš vodič i ne skrećite od nje. Tražite Duha Svetog da vam da oči da je vidite, uši da je čujete i srce da je ljubite. Inače, otvorit ćete se za prevaru i završiti vjerujući laži. Sotona će biti u stanju uvesti vas u kult Antikrista!"

Ako ne vjerujete ovome, jednostavno se prisjetite Pisma. Biblija kaže kako će u danima uoči Isusova povratka Sotona donijeti takvu neodoljivu bujicu zavođenja da će nastojati prevariti i izabrane, bude li moguće. Neće biti važno kako dugo kršćanin hoda s Isusom, suočit će se s iskušenjima kakvih nije imao nikada u svom životu. Čak i najjači vjernik bit će kušan da posumnja u Božju vjernost i njegovu Svetu Riječ.

"Jer će se pojaviti lažni mesije i lažni proroci te će činiti tolike čudesne znakove da bi zaveli, kad bi bilo moguće, i same izabranike" (Mt 24,24).