ISUSOV ŽIVOT

Apostol Pavao kaže: "Bog je, čini mi se, nas apostole učinio posljednjima, kao osuđenicima na smrt (predane smrti); postali smo prizorom svijetu, anđelima i ljudima" (1 Kor 4,9).

Jednostavno rečeno, kad su pobožni sveti, puni Kristova života, odvedeni u smrtne situacije, to nikada nije osobna stvar. Pismo kaže da smo mi prizor trima različitim inteligencijama: anđelima, đavolima i ljudima.

Povremeno se možda u svojoj bitki osjećate potpuno sami, ali vi niste sudionik neke tajne bitke koja se događa u nekom mračnom uglu. Naprotiv, tri vas kraljevstva promatraju s velikim zanimanjem. Promatraju vas đavoli, promatraju vas anđeli i promatraju vas ljudi. I svi se oni pitaju: "Kako će ovaj sluga Božji odgovoriti na ovu kušnju?"

Čemu uopće služe ove kušnje koje se promatraju? Zašto moramo prolaziti kroz te smrti? Za čime to Bog traga u nama? Naš nebeski Otac zna da određena neoslobođena područja u našim životima sprečavaju potpuno očitovanje Kristova života u nama. On zna naše kamene spoticanja, strahove, ambicije, požude – sve što sprečava da Isus potpuno ne zasja. I tako dopušta da budemo stavljeni u "smrtne situacije" kako bi naša srca riješio tih prepreka.

Ako je vaša prepreka strah od čovjeka, Bog u vaš život može dovesti nekoga čija će vas nazočnost paralizirati od straha. Sve što ta osoba kaže ili učini dodaje vašem strahu, sve dok to ne postane nepodnošljivo.

Vidio sam da takav strah svetima Božjim uzrokuje fizičku bol. Neki na kraju nenormalno dišu zbog "teške osobe" u njihovu životu, doslovce gubeći dah. Zašto Bog dopušta da se takav muškarac ili žena upliću u naš život? To se događa jer vas vaš dobar Otac predaje smrti. On vam govori: "Tvoj strah od čovjeka sprečava dragocjen dotok Kristova života u tebe te on ne može proizvesti život u drugima. Ovaj strah u tebi mora završiti. Moraš tome umrijeti!"

Tvoj vapaj njemu može biti: "Gospodine, riješi me toga!" Ali Bog odgovara: "Ne, pustit ću da smrt učini svoj posao. Sve sam to osmislio da bi se Isusov život mogao očitovati u tebi!"