GLEDAJUĆI U ISUSA by Gary Wilkerson

Nosim breme za one od vas koji upravo prolazite kroz kušnje, borbe i nemir duše. Želim da znate kako vas Bog vidi točno gdje jeste i nije vas zaboravio; zapravo, on hoda uz vas kroz vašu situaciju. On želi da budete svjesni njegove velike ljubavi za vas i želi da ta spoznaja rastjera sav strah koji je zahvatio vaše srce.

Ne trebamo se bojati suočiti s dolinama u našim životima, jer Bog je s nama. Usred tih situacija, on nas traži da učinimo jednu stvar – da gledamo u njega. On je naša stijena, naša snažna kula i naše spasenje. Jedino se u njega možemo pouzdati – sve drugo će podbaciti, a on je siguran za svu vječnost.

Nedavno sam u zatvoru u Louisiani imao privilegij služiti zajedno s pastorom Jimom Cymbalom iz Brooklyn Tabernaclea. Iako oni zatvorenici nisu u idealnoj situaciji, čuli smo svjedočanstvo za svjedočanstvom o životima koji su spašeni. Usprkos njihovim vanjskim okovima, oni uistinu žive u spoznaji i nadi Kristove ljubavi. Neki čak traže premještaj u druge zatvore kako bi mogli podijeliti Evanđelje. Kakvo ohrabrujuće svjedočanstvo o pobjedonosnom životu koji je ispunjen vjerom.

Dakle, dok se suočavate sa svojom kušnjom, znajte da je Isus vaš odgovor. U ovom životu imat ćemo nevolje, ali naša velika nada je svršeno Kristovo djelo na križu. On je uzeo sav grijeh, bolest i žalost na sebe. On sve to nosi za nas da bismo mi mogli živjeti životom pobjede i nade. Ovaj krajnji čin ljubavi učinjen je za vas u vašoj situaciji – Gospodin želi pokazati svoju ljubav i snagu u vašem životu.

"Uprimo pogled u začetnika i završitelja vjere, u Isusa, koji namjesto određene mu radosti podnese križ" (Heb 12,2).