SKRB NAŠEGA OCA

U čitavom svom životu nisam govorio tolikim uplašenim ljudima kao u posljednja tri mjeseca. Naša zemlja dobrano je uplašena!

Građevinarci, profesionalci s Wall Streeta, trgovci na malo, rukovodioci, odvjetnici, vlasnici malih biznisa, svi kažu jednu stvar: "Ovo je gore nego što većina ljudi zna. I bit će još gore!" Jurimo prema vrlo teškim vremenima.

Nitko ne voli slušati takva izvješća; zapravo, ona mogu biti vrlo depresivna. Puritanci su imali izreku: "Ljubav nam podmićuje točnost viđenja stvari." Svi mi volimo našu zemlju i naš stil života, ali ako se ne suočimo s istinom da su teška vremena u ovoj naciji nad nama, nikada nećemo imati pouzdanje koje će nam biti potrebno.

Budite sigurni, ništa od toga Isusa ne iznenađuje. On je vidio da sve to dolazi. On koji je izbrojio svaku vlas na čovječjoj glavi i zna za svakog vrapca koji pada na zemlju, unaprijed je znao s čime će se njegovi sljedbenici suočiti u posljednjim danima.

Znao je gdje će završiti svaki dolar u federalnom proračunu – i da će se vaše stanarine i porezi povisiti. Znao je za svaki gubitak posla s kojim će se njegova djeca suočiti, za sve vaše račune, čak i broj djece koju imate. Ne postoji nijedna stvar koju naš blagoslovljeni Spasitelj nije znao kad nam je vrlo određeno rekao u Mateju 6,25-33: "Ne trošite misli na to. Vaš nebeski Otac zna za sve vaše osobne potrebe i brinut će se za vas."

Pitate se kako kršćanin u potrebi može ne misliti na fizičko stanje, a ja vam kažem da ne začepite uši na Isusovo obećanje za nas. Same njegove riječi su vječne: "Zato vam velim …" Zapravo, same ove riječi možete odnijeti u prostoriju Božjega prijestolja i reći Isusu: "Ovo su tvoje vlastite riječi: 'Zato vam velim: ne brinite se!'"

Bez obzira koliko se banaka zatvori ili kako će rasti nezaposlenost, naš Gospodin hranit će ptice nebeske, odijevati poljske ljiljane i skrbiti se za dnevne potrebe riba u oceanu! "Vaš ih Otac nebeski hrani" (Mt 6,26). Nijedno stvorenje neće trpjeti bez znanje našega Gospodina.

Teška vremena nikada neće zaustaviti skrb našega Oca: "Zar vi niste mnogo vredniji od njih? Zar neće mnogo radije (odijevati) vas?" (Mt 6,26-30).