KIŠA PADA I NA PRAVEDNE I NA NEPRAVEDNE

Lagao bih ako bih vam rekao da će kršćani vidjeti žalost, nevolju, nezaposlenost i depresiju svugdje oko sebe dok će sami ostati sigurni u udobnoj čahuri zdravlja i bogatstva. Biblija kaže da je Bog onaj koji daje kišu i pravednima i nepravednima (Mt 5,45). Job je bio svet – ali je patio! No upravo kao što je Bog izveo Joba iz njegove nevolje, i nas će izvesti budemo li prolazili i kroz vatru.

Stotine pastira sastaje se na molitvu u različitim gradovima i čuje se isto priznanje: "Nikada toliki nisu bili tako duboko testirani. Sotona je došao poput bujice i pobožne snalazi nevolja, patnja, duboka žalost i bol."

Pokretač Jobove nevolje bio je sotona, a on je pokretač i vaše nevolje. Je li moguće da je ponovno stao pred Boga i iznio veliku optužbu protiv crkve posljednjeg vremena? Možda je izazvao Boga: "Ovo je posljednji čas, a ti nemaš prave crkve. Nemaš zaručnicu bez mane. Nemaš pet mudrih djevica; zapravo, većina ih spava. Pogledaj ih – materijalističke su, usredotočene na sebe, posežu za bogatstvom i dobrim životom. Slušaj njihove učitelje koji im govore da ne trebaju trpjeti, da je sve njihovo, samo trebaju zatražiti.

Ukloni svoj zid zaštite, Bože! Daj da ih testiram. Neće ti preostati ni sveti ostatak. Uzet ću im zaposlenje. Udarit ću ih žalošću. Izlit ću na njih duh straha i očaja i preplavit ih iskušenjima. Vidjet ćeš stado ove posljednje utovljene generacije. U ovoj crkvi nema Jobova. To su duhovne plačibabe!"

Ljubljeni, zbog toga Pismo kaže: "Jao vama, zemljo i more, jer je đavao sišao k vama s velikim gnjevom, svjestan da ima samo još malo vremena" (Otk 12,12).

Usred svoje kušnje, neki od vas već ste usvojili Jobov očajan jezik. Vaše srce viče: "Bože, što sam krivo učinio? Ne razumijem zašto me pogodilo ovo zlo kad sam te toliko ljubio i hodao sveto, srce mi je bilo čisto i duh mi je čeznuo za tobom. Čini se da što ti se bliže primičem, dublje padam u nevolju i više žalosti dolazi."

Mi ne razumijemo kako je važno Bogu da se pouzdajemo u njega u svim bujicama nevolja koje dolaze na nas iz pakla. Vidite, đavao vas ne može dotaći ili testirati ako Bog prije ne ukloni zid i to ne dopusti.