SVE VEĆE OTKRIVENJE ISUSA KRISTA

Sve od križa, svi duhovni velikani imali su jednu zajedničku stvar: bili su u bliskom zajedništvu s Gospodinom, izgubili su se u Kristovoj veličanstvenoj beskrajnosti i umrli su tužeći što još uvijek tako malo znaju o njemu. Tako je bilo s Pavlom, sa svim učenicima pa i s mnogima ranim ocima: Lutherom, Zwinglijem i puritancima – pobožnim engleskim propovjednicima – te s mnogim svetim vođama današnjice.

Svaki pojedini od tih velikana dijelio je istu presudnu strast: sve veće otkrivenje o Isusu Kristu. Oni uopće nisu marili za spektakularne, zemaljske stvari ovoga svijeta, uspjeh, ambiciju ili svjetsku slavu. Oni su molili – ne za stvari, ne za fizičke blagoslove, ne da budu upotrijebljeni, ništa u vezi sa sobom, nego samo za potpunijim otkrivenjem slave i beskrajnosti Gospodnje.

Sotona pokazuje veću silu i pakao je na ovu generaciju otpustio sav svoj bijes. Neprijateljske utvrde daleko su utvrđenije, snažnije i ukopanije nego u ijednoj ranijoj generaciji. Bez sumnje, sotona se otkriva svijetu kao nikada ranije: poznatiji je, manje ga se boje i prihvaćeniji je.

Osnovno biblijsko školsko znanje o Kristu neće biti dovoljno u ovom posljednjem ratu! Potrebno nam je tražiti veće otkrivenje od Duha Svetoga. To zahtijeva mnogo vremena za njegovim stolom. Upoznati ga možete jedino ako ćete mnogo vremena biti u njegovoj nazočnosti, sjediti s njim, slušati njegov glas, čekati na njega da vam dâ božansku mudrost. Prezaposleni ljudi rijetko ga upoznaju.

Pavao je bio predan sve većem otkrivenju Isusa Krista. Sve što je imao od Krista došlo mu je otkrivenjem. Rekao je: "Objavom mi je saopćena Tajna" (Ef 3,3). Duh Sveti zna duboke i skrivene tajne Božje te je Pavao neprestano molio za dar milosti da razumije i propovijeda "neistraživo Kristovo bogatstvo" (Ef 3,8). Rekao nam je da imamo pristup do toga slavnog bogatstva u Kristu. Govoreći o Božjim vječnim naumima, rekao je: "U njemu imamo pouzdanje i slobodan pristup k Bogu puni povjerenja po vjeri u Krista" (Ef 3,12). Bog traži vjernike koji će tražiti otkrivenje o njemu koje će biti samo njihovo – vrlo duboku osobnu prisnost koja otključava "neistraživo Kristovo bogatstvo".