DRAGOCJENI STE BOGU

"Da, milošću ste spašeni – po vjeri. To ne dolazi od vas; to je dar Božji! To ne dolazi od djela, da se tko ne bi hvalisao" (Ef 2,8-9).

Da živite i petsto godina, ne biste živjeli dovoljno dugo da ugodite Bogu svojim vlastitim djelima. Uopće nije važno kako snažno se pokušavate dovesti u red. Vaše tijelo nije prihvaćeno pred Bogom; ono se čak ne može ni popraviti. Sa svim tijelom svršeno je na križu. Sad se pojavio novi čovjek: Čovjek Krist. Prava vjera je imati pouzdanje u ono što je on učinio za vas.

Možda ćete reći: "O, mogu vjerovati da su Bogu omiljeli vjerni pastori. Oni mole i provode mnogo vremena u Riječi. Mogu vjerovati i da su mu starješine dragocjene. Oni trpe i podnose testiranja i kušnje i izlaze iz toga kao pobjednici. Ali teško mi je vjerovati da jedan smeten kršćanin koji doživljava neuspjehe može biti dragocjen Bogu. Zbog moga života koji je sad gore, sad dolje, mora me se gaditi. Imam probleme iz kojih, kako mi se čini, nikada neću izaći. Vjerujem da me još uvijek ljubi, ali sigurno je i razočaran u mene."

Molim vas, morate razumjeti Izaijino divno proročanstvo milosti kad je Bog rekao: "Ja sam te otkupio: Imenom sam te zazvao; ti si moj" (Iz 43,1). To je bilo rečeno ljudima koji su bili porobljeni, opljačkani, u okovima i bačeni u zatvor – sve zbog njihove vlastite ludosti i nevjere.

Upravo u toj točki Bog im je rekao: "Sada, nakon svih tih vaših neuspjeha, dolazim k vama s ovom porukom nade. I to sve zato jer ste moji."