POTPUNA KONTROLA

Ne postoji formula za život potpuno ovisan o Gospodinu. Sve što vam mogu ponuditi jest ono što je Bog mene naučio na tom području. Pokazao mi je dvije jednostavne stvari o tome kako ću mu dati potpunu kontrolu.

Prvo, moram biti uvjeren da je Gospodin željan i voljan učiniti da znam njegovu volju, čak i u malim detaljima moga života. Moram vjerovati da Duh koji boravi u meni zna Božju volju za mene i da će me on voditi i govoriti mi.

"A kada dođe on, Duh Istine, uvest će vas u svu istinu … On će mene proslaviti, jer će uzeti od onog što je moje i to objaviti vama" (Iv 16,13-14).

Možda ste upravo sada usred neke nevolje, možda uzrokovane prebrzo donesenom odlukom. No ako je i tako, Gospodin vam obećava: "Vaše unutarnje uho čut će kako vam moj Duh govori: 'Idi tim putem! Učini ovo! I nemoj učiniti ono …'"

Drugo, moramo moliti s nepokolebljivom vjerom za snagu da ćemo poslušati Božje vodstvo. Pismo govori: "Neka ište s vjerom, bez ikakva sumnjanja, jer je onaj koji sumnja sličan morskom valovlju koje vjetar podiže i tamo-amo goni. Takav čovjek neka ne misli da će što primiti od Gospodina" (Jak 1,6-7). Kad nam Bog kaže da nešto učinimo, potrebna nam je snaga da ustrajemo do kraja i da ga u potpunosti poslušamo. Preko pet desetljeća u mojoj službi, naučio sam da će sotona i tijelo uvijek ubacivati sumnje i pitanja u moj um. Potrebna mi je snaga s neba da ne kažem "da" nijednoj situaciji kad Isus kaže "ne".

Mnogi od nas mole: "Gospodine, znam što si mi rekao. Ali još uvijek nisam siguran da je to bio tvoj glas. Nisam siguran da sam dovoljno duhovan da bih prepoznao tvoj glas. Molim te, samo otvori ili zatvori vrata za mene u vezi s tom stvari."

To nije odgovor vjere koji on traži od svoje djece. Možete moliti koliko god hoćete, satima ili čak danima odjednom. Ali ako ne molite s vjerom da će vas Duh Sveti voditi kao što je Isus obećao, nikada nećete imati um Božji prenijet vama. On čeka dok ne vidi da ste predani tome da ćete prihvatiti što god kaže i to poslušati bez pitanja.