BOŽJI OBEĆANI POČINAK

"Preostaje narodu Božjemu neki subotni počinak. Jer tko je ušao u počinak njegov, i sam je počinio od djela svojih, kao i Bog od svojih" (Heb 4,9-10).

Možda se pitate: "Što to znači ući u ovaj obećani počinak? Kako bi to trebalo izgledati u mom životu?" Molim da Bog ukloni ljuske s naših očiju i dopusti nam to shvatiti. Jednostavno rečeno, ulazak u njegov obećani počinak znači potpuno pouzdanje da je Krist učinio čitavo djelo spasenja za nas. Počivati u njegovoj spasonosnoj milosti trebate jedino po vjeri.

To je ono što je Isus mislio kad je zvao: "Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vam okrijepiti (dati vam počinak)" (Mat 11,28). To znači kraj svih vaših tjelesnih borbi, svih vaših ljudskih nastojanja da postignete mir. I to znači potpuno oslanjanje na Isusovo djelo za vas.

Naša borba nije protiv tijela i krvi. Ona se događa u duhovnom području. Stari zavjet to govori kristalno jasno. Iznova i iznova Izrael je davao prazna i beskorisna obećanja Bogu: "Želimo ti služiti, Gospodine. Činit ćemo sve što god nam zapovijedaš." Ali povijest dokazuje da nisu imali ni srce ni sposobnost održati svoju riječ. Bog ih je morao lišiti sve vjere u sebe same. Sve što nam je potrebno treba doći kroz dragocjenu nazočnost Gospodnju.

Pavao izjavljuje: "Po njemu, naime, živimo, mičemo se i jesmo" (Dj 17,28). To govori o neprestanom zajedništvu. Kroz pobjedu križa, naš Gospodin nam je stavio na raspolaganje samoga sebe svakoga sata dana ili noći. Moramo donijeti odluku: "U svom životu želim Krista. Želim biti oslobođen od svega tijelesnoga. Dakle, idem naprijed, u njegovu nazočnost, da zahtijevam svoj posjed. Želim da mi Isus bude sve, moj jedini izvor zadovoljstva."