I DANAS MOŽEMO ČUTI NJEGOV GLAS

Milijuni su se obratili jer je jedan čovjek čekao da čuje glas Božji. Savao "pade na zemlju i ču glas", a i kad je postao Pavao, i dalje je čuo taj glas. Gospodin je razgovarao s njim kao čovjek s čovjekom.

Petar je dopustio da Spasiteljev glas dopre do njega. "… uziđe Petar oko šestog sata na krov kuće da moli … i neki mu glas reče" (Dj 10,9.13).

Čitava neznabožačka rasa pozvana je bila u kraljevstvo, zajedno s Kornelijevom kućom, jer je jedan čovjek bio poslušan glasu. Mi živimo u isto novozavjetno vrijeme kao Pavao i Petar te i mi moramo dopustiti njegovu glasu da dođe do nas. "Danas, ako čujete njegov glas …" Što sve Bog može učiniti s kršćanima koji čuju s neba!

Ali umjesto da čekamo da njegov glas dođe do nas, mi trčimo k savjetnicima i kršćanskim psiholozima, na ovo ili ono savjetovanjem, čitamo knjige i slušamo vrpce – čekajući da čujemo od Boga. Tražimo jasnu riječ vodstva za naše živote i želimo da nam pastori kažu što je ispravno, a što krivo. Mi želimo vođu kojega ćemo slijediti, dijagram za budućnost. Ali malo je onih koji znaju kako otići Gospodinu da čuju njegov glas. Mnogi su koji znaju kako zadobiti Božju pozornost – doista dotaći Boga – ali ne znaju ništa kako da Bog dosegne njih.

"Tko ima uši da čuje neka čuje što Duh poručuje …" (vidi Mt 11,15).

Bog još jednom želi potresti zemlju.

"Pazite da ne odbijete onoga koji vam govori! Jer, ako nisu izbjegli kazni oni što su odbili da slušaju onoga koji im je htio govoriti na zemlji, kako ćemo izbjeći mi ako odbijemo da slušamo onoga koji nam govori s nebesa! Njegov je glas onda potresao zemlju, a sad ovo obećava: 'Ja ću još jednom potresti ne samo zemlju nego i nebo'" (Heb 12,25-26).

Obećao je: "Moj će se glas čuti još jednom. Oni koji čuju potrest će zemlju te će se i nebo i zemlja uzdrmati. Što god bude razriješeno na zemlji kad čuje moj glas, bit će razriješeno i na nebu."

Posljednjoj crkvi, laodicejskoj, Gospodin viče:

"Evo stojim na vatima i kucam. Ako tko čuje moj glas i otvori vrata, ući ću k njemu i večerati s njim, i on sa mnom" (Otk 3,19-20).

"Tražim da me se čuje. Otvorite! Dozvolite mi ući u vašu tajnu klijet! Dajte da ja razgovaram s vama i vi sa mnom. Razgovarajmo. Na taj ću vas način sačuvati od časa iskušenja koji dolazi na sav svijet."