SPREMAN ZA SVAKU KRIZU

Kad vas pogodi kriza, nemate vremena za izgradnju u molitvi i vjeri. Ali oni koji su bili s Isusom, uvijek su spremni.

 

Jedan bračni par nedavno je pisao našoj službi u duhu koji otkriva da su bili s Isusom. Njihova dvadeset četverogodišnja kći bila je vani s prijateljicom kad ih je obje oteo neki psihopat. Nakon toga, njihovu je kćer ubio na jedan užasan način.

 

Ovaj bračni par bio je u šoku. Njihovi su se prijatelji i bližnji pitali: "Kako može roditelj preživjeti takvu tragediju?" Međutim, za samo sat vremena, Duh Sveti je došao k ovom ožalošćenom bračnom paru donoseći nadnaravnu utjehu. Dakako, u tim bolnim danima koji su slijedili, ti su ožalošćeni roditelji nastavili pitati Boga zašto se to dogodilo. Međutim, sve to vrijeme doživljavali su božanski počinak i mir.

 

Svatko tko je poznavao te roditelje bio je zapanjen nad njihovim mirom, ali ovaj bračni par bio je pripremljen za svoj trenutak krize. Oni su sve vrijeme znali da Bog nikada neće dopustiti da im se nešto dogodi bez nekog nauma iza toga. A kad su strašne vijesti stigle, nisu se raspali.

 

Zapravo, ti roditelji i ostala njihova djeca počeli su moliti za ubojicu. Ljudi u njihovom gradu nisu to mogli shvatiti. Ali ovaj pobožan bračni par govorio je i učio da je Bog moguć osigurati snagu bez obzira s čime se suočavate. Građani su prepoznali njihovu snagu kao snagu koja dolazi jedino od Isusa. Ubrzo su govorili o njima: "Oni su čudo. To su pravi Isusovi ljudi."

 

"Bog nam je zaklon i utvrda, pomoćnik spreman u nevolji. Stoga, ne bojmo se kad se ljulja zemlja, kad se bregovi ruše u more. Nek buče i bjesne valovi morski, nek bregovi dršću od žestine njihove" (Ps 46,2-4).