Ljubljeni

SLAVA BOGU OD KOGA DOLAZI SVAKI BLAGOSLOV!

 

Biblija kaže: "Vjera dolazi od propovijedanja, a propovijedanje biva riječju Kristovom" (Rim 10,17). Riječ "propovijedanje" ovdje uključuje i čitanje Riječi Božje te bezrezervno pouzdanje u nju.

 

Kad sam sjeo ovo napisati, čuo sam kako mi tihi glas Duha Svetoga šapće da bih mnoge mogao ohrabriti nizom biblijskih obećanja na koja mogu pričvrstiti sidro svoje vjere.

 

Vjerujem da su barem dva od sljedećih obećanja posebno za vas u ovom određenom vremenu. Vaša dva obećanja iskrsnut će u vašem srcu i znat ćete da vam je Gospodin poslao svoju Riječ za vašu specifičnu situaciju:

 

• "Nijedna riječ moja neće se više odgoditi! Što rekoh, rečeno je, i sve će se ispuniti! – riječ je Jahve Gospoda" (Ez 12,28).

 

• Ovdje su dva obećanja Novoga saveza: "Evo, ja ću zaliječiti njihovu ranu, ja ću ih iscijeliti i ozdraviti i pružiti im obilje istinskoga mira" (Jer 33,6). "Očistit ću ih od svakoga grijeha kojim sagriješiše protiv mene, i oprostit ću im sve krivice koje mi skriviše odmetnuv se od mene" (Jer 33,8).

 

• "Kad preko vode prelaziš, s tobom sam; ili preko rijeke, neće te preplaviti. Pođeš li kroz vatru, nećeš izgorjeti, plamen te opaliti neće" (Iz 43,2).

 

• "Ne spominjite se onog što se zbilo, nit mislite na ono što je prošlo. Evo, činim nešto novo; već nastaje. Zar ne opažate? Da, put ću napraviti u pustinji, a staze u pustoši" (Iz 43,18-19).

 

• "Ne boj se, jer ja sam s tobom; ne obaziri se plaho, jer ja sam Bog tvoj. Ja te krijepim i pomažem ti, podupirem te pobjedničkom desnicom. Gle, postidjet će se i smesti svi koji su na tebe bjesnjeli, bit će uništeni i propast će oni što se s tobom parbiše" (Iz 41,10-11).

 

• Milostivo se oko blagoslivlje, jer daje od svog kruha siromahu" (Izr 22,9).

• "Oko je Jahvino nad onima koji ga se boje, nad onima koji se uzdaju u milost njegovu: da im od smrti život spasi, da ih hrani u danima gladi. Naša se duša Jahvi nada, on je pomoć i zaštita naša. Srce nam se u njemu raduje, u njegovo sveto ime mi se uzdamo" (Ps 33,18-21).

 

Neka vam Bog govori kroz svoju dragocjenu Riječ!