STIJENA VJEČNA

Danielova knjiga daje nam proročki uvid kako će rat posljednjeg vremena završiti. Kralj Nabukodonozor sanjao je san, a Daniel ga je protumačio:

"Ti si, o kralju, imao viđenje: Gle, kip, golem kip, vrlo blistav … strašan za oči. Tome kipu glava bijaše od čistog zlata, prsa i ruke od srebra, trbuh i bedra od mjedi, gnjati od željeza, a stopala dijelom od željeza, dijelom od gline" (Dn 2,31-33).

Kralj je sanjao ogroman kip u ljudskom obličju, sjajan, blistav i strašan. Čitavo njegovo tijelo bilo je načinjeno od čvrstog metala. Međutim, stopala su mu bila načinjena i od gline. Daniel je istaknuo da taj kip predstavlja kraljevstva svijeta, a glina označava slabost posljednjih svjetskih sila. Ta kraljevstva postat će manje blistava i strašna kako će se kraj približavati. Zatim je Daniel nastavio:

"Ti si promatrao: iznenada se odvali kamen a da ga ne dodirnu ruka, pa udari u kip, u stopala od željeza i gline, te ih razbi. Tada se smrvi … i sve postade kao pljeva na gumnu ljeti, i vjetar sve odnese bez traga … a kamen koji bijaše u kip udario postade veliko brdo te napuni svu zemlju" (Dn 2,34-35).

Kamen koji Daniel ovdje opisuje nije nitko drugi nego Isus Krist. On je Stijena vječna i silazi s neba da razbije sva zemaljska kraljevstva. Kad svijet vidi da se to dogodilo, božanstvo našega Gospodina neće se moći poreći. Svako će se koljeno pred njim saviti i svaki će jezik priznati da je Gospodin Isus Krist.

Mi teroriste nećemo oboriti svojim oružjem, bombarderima ili projektilima. Ne možemo ljudskom moći osloboditi svijet od takve opake pokvarenosti. Bog kaže da će kraljevstvo njegova Sina konačno slomiti i uništiti sva zla carstva. Da, bit će pravda. Ali ona će doći od nebeskog Oca odozgo.

Kakav dan će to biti kad se svi teroristi svijeta probude pred Kristovim sudom! Mislit će: "Za našu žrtvu obećan nam je bio raj. Rečeno nam je bilo da ćemo za svu vječnost imati krasne žene, slasna jela i piće." Ali iznenada će shvatiti da upravo ono ime koji su pokušali potpuno zbrisati sad stoji pred njima kao njihov Sudac.