OSTAJUĆI U KRISTU by Gary Wilkerson

Je li Otac bio vjeran svojim uvjetima Saveza? Je li vodio Isusa kao što je obećao? Je li njegov Duh lebdio nad njegovim Sinom, ohrabrujući ga i tješeći? Je li ga proveo kroz sve njegove kušnje te ga pobjedonosno doveo kući u slavu? Da, apsolutno! A Otac se obvezao vječnom prisegom da će isto učiniti i za nas.

Isus je rekao: "Ne molim te da ih digneš sa svijeta, već da ih očuvaš od Zloga" (Iv 17,15). "Oni ne pripadaju svijetu, kao što ni ja ne pripadam svijetu" (Iv 17,16). Krist u biti govori: "Oče, posveti ih tvojom istinom. Učini ih svetima i čistima i sačuvaj ih od Zloga. Budi s njima kroz sva njihova iskušenja. Neka obećanja koja si dao meni budu i njihova."

Držeći riječ svoga Saveza u ljubavi, Očeva se slava pokazala svijetu: "Ja sam im predao slavu koju si ti meni dao, da budu jedno kao što smo mi jedno – ja u njima, a ti u meni – da postanu potpuno jedno, da svijet upozna da si me ti poslao i da si njih ljubio kao što si mene ljubio" (Iv 17, 22-23).

Kad se sljedeći put borite s grijehom koji vas lako zavodi, možda ćete čuti optužujući glas: "Otišao si predaleko i prečesto griješiš. Bog te predao pokvarenom shvaćanju. Nečist si, nesvet, nisi dobar, sramota si za evanđelje. Potpuno si otjerao Duha Svetog iz svog života." Kad se to dogodi, podsjetite Boga, đavla i sami sebe: "Ja sam u savezu s Ocem i Sinom. Isus je supotpisao taj savez svojom vlastitom krvi i Otac je obećao da će me sačuvati kroz sve moje kušnje. On će držati moju ruku bez obzira što dođe i nikada neće ukloniti svoju ljubav od mene. On će me odvesti u pobjedu!"

Otkrivajući nam svoj savez, Bog želi ukloniti svaku sumnju koju imamo o njegovoj sposobnosti da nas sačuva. To je kao da kaže: "Ponašat ću se prema tebi kao da uopće nemaš vjere. Dat ću ti tako snažnu prisegu da nećeš imati drugi izbor nego mi vjerovati." Mi moramo ostati u Kristu – prebivati u njemu, uzdati se u njega, oslanjati se o njega. Budemo li tako činili, pouzdano ćemo vidjeti njegovu slavu."