RASPIRITE SVOJU GLAD

Gospodin je uputio Ivana: "Anđelu crkve u Sardu napiši: 'Ovo govori onaj koji ima sedam Duhova Božjih … Poznam tvoja djela. Kažu da si živ, a mrtav si'" (Otk 3,1).

Rekao je: "Možda si dobra osoba, netko tko će učiniti sve za bilo koga. Imaš dobru reputaciju i u crkvi i u svijetu. Poznat si kao uistinu živ u Kristu, blagoslovljen od Boga. Ali element smrti uvukao se u tvoj život. Onečistilo te nešto od svijeta."

"Imaš nekoliko osoba u Sardu koje nisu onečistile svojih haljina" (Otk 3,4). O kakvom se onečišćenju ovdje radi? Radi se o nemoljenju. A ovdje je Isusovo upozorenje i za nas: "Budi uvijek budan i ojačaj ostatke koji već leže u smrti! Nisam, zapravo, pronašao savršenim tvoja djela pred licem moga Boga" (Otk 3,2).

Vjernici u Sardu nisu bili budni. Nisu bili u molitvi čekajući na Gospodina, tražeći ga kao jednom ranije. Umjesto toga, dopustili su da postanu bezbrižni i nisu dnevno dolazili po Božju pomoć. Sad je na njima ležalo onečišćenje. Riječ koju Isus ovdje koristi za onečišćenje označava mrlju grijeha, crni znak na bijeloj haljini. Krist nam govori: "Ako ne molite, nemate obrane protiv neprijatelja. Vaše zanemarivanje dopušta da vam je haljina umrljana."

Međutim, Isus izjavljuje o nekolicini: "Imaš nekoliko osoba … koje nisu onečistile svojih haljina. One će me pratiti u bijelim haljinama, jer su dostojne" (Otk 3,4). On kaže: "Još uvijek imaš plamičak želje za mnom. Ne želiš izgubiti moju nazočnost, biti predan neplodnosti. Sad brzo ponovno raspiri svoju glad. Vrati se u tajnu klijet molitve i prizivaj me. Postavi svoje srce poput kremena. Raspiri plamen vjere prije nego zamre, prije nego smrt zahvati tvoju dušu kao kod mnogih oko tebe."

Ne zanemarite svoj veliki dar pristupa do Boga u molitvi. Vaša vječna budućnost ovisi o tome. Molite i tražite Gospodina. On vam je osigurao pristup i obećao da će ispuniti svaku vašu potrebu.