KAD U KRIZI

Pouzdan znak duhovnog rasta je da svaki problem i krizu odmah odnosite Isusu. Naučili ste da imate mjesto kamo možete poći.

"Ne brinite se tjeskobno ni za što, već u svemu iznesite svoje potrebe Bogu prošnjom i molitvom, sve u zahvalnosti" (Fil 4,6).

Neki kršćani uvijek su u krizi. Kad god ih sretnete, uvijek strašno nariču: "Suočavam se s jednom stvari za drugom. Ne znam što da radim." Voljni su opisati svoj problem svakome u svojoj blizini, ali nikada ga ne odnose Isusu, kao da im on nema što ponuditi.

Nemojte me pogrešno razumjeti; ne govorim o kršćanima koji prolaze kroz stvarne, prave probleme. Naša služba svakoga dana prima desetine pisama od svetih koji podnose oštro trpljenje. Naprotiv, govorim o "profesionalnim mrmljačima" u crkvi. Oni su stručnjaci u prigovaranju. Dok ih slušate, želite ih pitati: "Je li tvoj Bog mrtav? Zašto ne uzmeš sredstva koja ti je osigurao? Ne znaš li da te učinio izvrsnim pobjednikom?"

Kako je Gospodinu ugodno kad najprije sa svim svojim brigama idete k njemu! Znate da imate nekoga tko je vjeran da vas provede kroz sve.

Evo nekoliko redaka Pisma da ih prigrabite:

"Svu svoju brigu bacite na njega, jer se on brine za vas" (1 Pt 5,7).

"A moj će Bog ispuniti u Kristu Isusu svaku vašu potrebu raskošno prema svom bogatstvu" (Fil 4,19).

"Ja sam došao da imaju život i da ga imaju u izobilju" (Iv 10,10).

"Zato najprije tražite kraljevstvo Božje i njegovu pravednost, a to će vam se nadodati" (Mt 6,33).

Kad se nađete u krizi, brzo trčite Bogu po utjehu, opskrbu i vodstvo!