SIJAČI POSLJEDNJEG VREMENA

Gospodin će u posljednje dane imati veliku vojsku dragovoljnih sijača!

"Onaj koji je primio pet talenata pristupi i donese drugih pet talenata te reče: 'Gospodaru, predao si mi pet talenata, a ja sam, evo, zaradio i drugih pet. Tada mu reče gospodar: 'Dobro, valjani i vjerni slugo! Bio si vjeran nad malim, zato ću te nad velikim postaviti: Uđi u veselje gospodara svoga!' Kad pristupi onaj koji je primio dva talenta, reče: 'Gospodaru, predao si mi dva talenta, a ja sam, evo, zaradio i druga dva.' Tada mu reče gospodar: 'Dobro, valjani i vjerni slugo! Bio si vjeran nad malim, zato ću te nad velikim postaviti: Uđi u veselje gospodara svoga!' (Mt 25,20-23).

Pokazat ću vam da prava Crkva Isusa Krista neće otići odavde cmizdreći! Neće biti skršena ili osakaćena valom pokvarenosti. Neće biti slaba, zbunjena ili poražena demonskim silama. Nikada! Ova usporedba pokazuje da će Bog na kraju imati plodnu, slavnu žetvu. Dvojica od trojice slugu Gospodnjih doći će na Sud natovareni plodom i puni radosti – sretni velikom žetvom. Oni neće zaostati niti jedva uspjeti. Umjesto toga, reći će: "Zaradio sam. Ono što mi je Bog dao, udvostručio sam." Oni će biti "valjani i vjerni", a ne otpali ili mrtvi. Oni neće biti oboreni, utučeni ili snuždeni, već naprotiv, imat će radost Gospodnju.

Isus je "čovjek koji polazi u tuđinu" (vidi Mt 25,14), koji će se "poslije dugo vremena" (vidi Mt 25,19) vratiti i pozvati svoje sluge na račun. Mi smo te sluge, "njegove vlastite", a talenti predstavljaju našu mjeru milosti i otkrivenja o Isusu. Nama je zapovjeđeno da idemo i sijemo to otkrivenje. Neki imaju veće otkrivenje o Isusu od drugih, ali svi moraju sijati.