PRELAZAK CRTE POSLUŠNOSTI

"Šimune, Šimune, pazi, sotona je dobio dopuštenje da vas može rešetati kao pšenicu, ali ja sam molio za te da tvoja vjera ne malakše. Tako i ti, kad se jedanput vratiš k meni, učvrsti svoju braću" (Lk 22,31-32).

Kad je Isus hodao zemljom, predobro je poznavao žestinu sila zla i kako sotona dolazi sa svakim oružjem iz pakla da rešeta učenike Gospodnje. Mislim da nitko od nas ne zna i ne razumije veliki sukob koji sad bjesni u duhovnom području. Isto tako, ne shvaćamo kako je sotona uporan da uništi sve svete koji su svoje srce učvrstili u namjeri da će s Kristom do kraja.

U našem kršćanskom hodu prelazimo crtu – ja je zovem "crtom poslušnosti" – koja pojačava svaku uzbunu u paklu. Onoga trenutka kad prijeđete tu crtu i uđete u život poslušnosti i oslanjanja na Isusa, odlučni u svom srcu da se nikada nećete vratiti, postajete prijetnja kraljevstvu tame i meta Poglavarstva i Vlasti. Svjedočanstvo svakog vjernika, koji se okreće Gospodinu svim svojim srcem – gladujući za svetošću i dubljim hodom s Isusom – uključuje i iznenadno izbijanje čudnih i žestokih nevolja, kušnji i testiranja!

Možda jednom niste bili dvadeset četverosatni učenik. Ljubili ste Gospodina, ali bili ste duhovno lijeni. Niste bili gorljiv proučavatelj Biblije niti skloni duhovnim stvarima. Niste htjeli biti fanatik i stvari u vašem životu išle su prilično glatko. Đavao vas nije mnogo gnjavio jer ste bili neodlučni, neposvećeni.

Ali sad vam je Bog sve. Njegova Riječ vam dolazi živo te molite, plačete i ljubite izgubljene duše. Sve se promijenilo, uključujući kušnje. Kakvu veliku promjenu srca ste iskusili!

No u isto vrijeme ustalasali ste nevidljivi svijet. Prešli ste crtu poslušnosti. Onima koji su prešli tu crtu poslušnosti, Isus kaže: "Molio sam za te da tvoja vjera ne malakše" (Lk 22,32).