KRIZA KOD KRIŽA

Kako zadobivamo Isusovu pobjedu i silu u našim vlastitim životima? Kako prisvajamo njegovo uskrsnuće i novinu života?

Prvo, dopustite da vas pitam: Kako znate da ste spašeni? Po vjeri, dakako. Spoznaja našeg spasenja dolazi po vjeri samoj u Riječ Božju.
Isto tako trebamo uzeti i križ, prihvatiti ga i primiti pobjedu po vjeri u pobjedonosnu snagu Isusove prolivene krvi. Moramo priznati: "Bože, ja nemam snage. Nisam sposoban osloboditi se, razapeti ili imati bilo kakvu snagu nad grijehom. Dižem ruke od svakoga svojeg vlastitog nastojanja da umrem grijehu."

"U Kristu" smo po vjeri – i trebamo uživati blagodati svega što je Krist postigao. Vidite, od samoga onog trenutka kad se nanovo rodimo, mi smo u Kristu, a to znači da smo ušli u sve što se dogodilo Kristu. To uključuje njegove pobjede kao i njegovo raspeće. Ako se slažemo s Riječi Božjom da su naši grijesi nevjerojatno grešni, moramo se složiti i s dobrim stvarima koje križ nudi. One su naše – jer ih je Isus postigao za sve nas.

Riječ Božja govori da kad jednom prihvatimo križ, razapeli smo se s Kristom i uskrsnuli s njim u novinu života. Oslobođeni smo! I možemo predati naše tijelo u službu Gospodinu te ponuditi naše udove kao oružje pravednosti.

Povremeno se možete spotaći zbog nevjere, ali možete se i dalje držati istine da je pobjeda na kraju vaša jer ste zavapili: "Gospodine, uzdat ću se u tebe dok pobjeda ne dođe."

Zahvalan sam Bogu za križ Kristov i zahvalan sam Bogu za krizu križa. Iz iskustva znam da je najveće "propovijedanje milosrđa" na svijetu propovijedanje o križu. Jeste li imali svoju krizu križa? Što je s onom jednom utvrdom koje se tako silno želite osloboditi?

Danas postoji oslobođenje za vas, ali ono neće doći sve dok ne kleknete pred Isusom i dok nemate svoju vlastitu krizu pod njegovim križem. Tamo se morate složiti s njegovom riječi: "Ne mogu dulje hodati u svom grijehu ni jedan jedini sat. Bože, donosim to sad k tebi!"