BOG JE ODABRAO DA MI BUDE OTAC

"Ja sam odabrao što ti želim biti i kako želim da me vidiš! Želim da me upoznaš kao svoga dobrog nebeskog Oca." Nisam ja njega odabrao. Naprotiv, to je uloga koju je on sam odabrao – da mi bude Otac.

Je li Bog vladar neba i zemlje? Je li svevišnji? Je li svemoguć? Sjedi li kao kralj nad vodama? Dakako, odgovor na sva ova pitanja je da. Ali u ove posljednje dane Bog želi da imamo još jedno otkrivenje o njemu: "Želim ti biti Otac i želim da mi ti budeš sin ili kći."

Isus je čitav svoj životni vijek hodao zemljom znajući tko je Otac, poznajući njegovu volju, slušajući njegov glas. Svaki trenutak živio je pod svjetlošću njegove ljubavi, nikada zbunjen ili u sumnji. Zbog toga se mogao suočiti sa svime što je neprijatelj bacio u njega – sa svakom kušnjom i nevoljom – jer je znao da je njegov Otac s njim. Mogao je reći: "Znam da imam Oca koji me poslao. On me odabrao i odredio. I uvijek je sa mnom. Nikada nisam sam!"

"… da svi budu jedno. Kao što si ti, Oče, u meni, i ja u tebi, tako neka i oni u nama budu jedno, da svijet vjeruje da si me ti poslao" (Iv 17,21).

Rekao je: "Kažete da me želite upoznati i to je ispravno i dobro. Ali ja sad želim da upoznate mog Oca. Želim da ga upoznate kao što ga ja poznajem i uživam u njemu kao Ocu!"

Otac nam govori: "Želim lebdjeti nad tobom, biti tvoj zaštitnik, odbiti sve demonske napade, ispuniti svaku potrebu, provesti te kroz sve tvoje kušnje. Dopusti da ti budem Otac!"

Razmislite o tome: on vas je odabrao između stotina milijuna ljudi na licu zemlje. Međutim, nije vas samo odabrao, nego i posvojio kao svoje dijete. Njegov Duh vam govori da vičete: "Abba! Ti si moj Otac. Nisi samo Abrahamov ili Petrov i Pavlov Otac, nego i moj. Ti si me učinio subaštinikom, Isusovim bratom. Doista si moj!"