MOLITVA KAKVU SVIJET NIJE UPOZNAO!

Jedan misionar govorio je našoj crkvi o velikim probuđenjima širom svijeta. U svakom slučaju, "duh molitve" povezan je s posljednjom žetvom. U Vijetnamu, Kini, Sibiru, području Amazone, Africi i na brojnim drugim mjestima ljudi Božji mole žarko i gorljivo – plačući i vapeći Bogu, tražeći njegovo lice, ostavljajući grijeh i okrećući se pravednosti.

Tu vrstu sklonosti k molitvi ne možete sami izvesti. Ona je rezultat duha molitve, kao što je obećano u Zahariji 12,10. A ti vjernici već to doživljavaju!

Ne tako davno pozvali smo crkvu Times Square na tjedne molitve te smo i sami iskusili blagi okus tog izlića Duha. Doista, širom ove nacije postoji jedna mjera vatre i revnosti u molitvi. Ali još nismo iskusili izliće duha molitve!

Bog mi pokazuje da i želja i sklonost k molitvi moraju doći od Duha Svetog. Ono što ja želim jest ovo: Bog je obećao izliti duha molitve na svoju crkvu i ja želim biti dio toga izvornog djelovanja Božjeg. Kako mogu biti siguran da sam primio to izliće?

Odgovor se nalazi u Zahariji: "Tražite od Jahve dažda u vrijeme proljetno! Jahve stvara munje i daje kišu; čovjeku kruh daje, a stoci travu" (Zag 10,1).

Moramo tražiti Gospodina da nam dâ duh molitve! Munje u ovom retku govore o "sijevanju, grmljavini". Bog je obećao dati kišu! On govori u Zahariji: "Tražite i dat ću vam to breme s neba. Ali morate ga tražiti!"

Vrijeme je da počnemo tražiti Gospodina: "O Bože, izlij svog Duha Svetog na mene da mogu naučiti moliti! Otvori izvor. Daj da budem dio tvoje konačne žetve!"

Kad jednom Duh molitve padne na vas poput kiše, otkrit ćete da molite za svetost, pobožnost, čistoću. Posredovat ćete za svoje ljubljene koji su izgubljeni i plakati nad ovim umirućim svijetom. Ali morate tražiti Duha Svetog da to učini u vama i onda mu vjerovati!