KIŠA DUHA SVETOGA

Kakvu god manifestaciju vidite u takozvanom probuđenju, ono nije pravo djelovanje Božje ako nije usredotočeno na žetvu! Kiša Duha Svetog uvijek pada da proizvede skupljanje duša.

Bog je izlio svog Duha Svetog na Pentekost da pripremi tlo i omekša ga za sjetvu sjemena evanđelja. Duhom ispunjeni vjernici bili su odaslani iz gornje sobe u svijet da stvaraju učenike Isusa Krista.

Crkva ima gotovo dvije tisuće godina sijanja i rasta i sad je vrijeme žetve! Svi koji su dosad umrli u Kristu predstavljaju prve plodove rane žetve. Isus još nije došao jer strpljivo čeka za svoju posljednju, silnu žetvu!

"Prema tome, strpite se, braćo, do dolaska Gospodnjega! Pazite! Poljodjelac iščekuje skupocjen rod od zemlje, strpljivo čekajući na nj, dok ne primi ranu i kasnu kišu" (Jak 5,7).

U prvom dijelu prošlog stoljeća u Kanadi je započeo "Pokret kasne kiše". Trajao je četrdeset ili pedeset godina. Danas je od "Posljednje kiše"ostalo samo nekoliko crkava, međutim, oni koji su bili uključeni u taj pokret bili su uvjereni da doživljavaju posljednje veliko izliće Duha. Mnogi su rekli: "To je to! Svjedoci smo ostvarenja Zaharije 12,10!" Ali taj je pokret nestao, no pojavili su se drugi takvi pokreti, ali su i oni nestali. Zašto? Jer nisu bili usredotočeni na žetvu!

Mnogi takozvani pokreti Duha Svetog brzo su nestali jer bili su usredotočeni na čovjeka – na darove, vlastito usavršavanje, osobnu sreću, a ne na dosezanje izgubljenih i umirućeg svijeta!

Isus je povezao žetvu s izgubljenim dušama kad je rekao: "Molite gospodara žetve da pošalje poslenike u žetvu svoju" (Mt 9,38).

Svako istinsko izliće Duha Svetog usredotočit će se na tu Isusovu molitvu. Malobrojna probuđenja koja su dokumentirana kao izvorna, bila su blagoslovljena velikom žetvom duša.