MISLI O LJUBAVI I VJERI

Dopustite mi podijeliti s vama neke vrlo iscjeljujuće misli o vjeri i ljubavi. Vjerujem da Bog čini čuda u odgovoru na molitvu vjere. I vjerujem svakom obećanju u Riječi Božjoj. Ali, kroz mnogo trpljenja i suza, otkrio sam nešto divno o načinu na koji Bog radi. Ono što ćete pročitati pomoći će vam obnoviti pouzdanje u Gospodina i osloboditi vas iz okova pokušaja odgonetavanja vjere.
Evo mojih zaključaka:

  • Ako ne možete dati Bogu savršenu vjeru, dajte mu savršenu ljubav. "Savršena ljubav isključuje strah." Savršena ljubav odmor je koji Bog ima za svoj narod. On želi da počivamo u njegovoj ljubavi uzdajući se da će nam uvijek doći u pomoć kao otac k povrijeđenom djetetu, usprkos naše neadekvatne vjere.

Prestanite procjenjivati ili stupnjevati svoju vjeru. I prestanite je pokušavati odgonetavati. Biblija kaže: "Sada ostaje vjera, ufanje i ljubav – to troje – ali je najveća među njima ljubav" (1 Kor 13,13). Ako ćete se u ičemu specijalizirati, specijalizirajte se u ljubavi – vjera svoju snagu očituje ljubavlju.

  • Ako Bog ne odgovara na našu određenu molitvu, možemo biti sigurni da ima neki veliki vječni razlog za to.

To se svodi na ovo: Bog ima svu silu i može učiniti sve. Njemu ništa nije nemoguće. Obećao je odgovoriti na svaku molitvu u Kristovo ime, dakle moramo tražiti sa sigurnim uvjerenjem očekujući odgovor. Ali ako Bog zadrži odgovor ili odabere drugi put za nas, mora imati snažan i dobar razlog za sve to. Moramo vjerovati da što god Bog dopušta u naše živote, sve će jednoga dana pridonijeti našem dobru (Rim 8,28).

Naš nebeski Otac točno zna kamo idemo i što nam je potrebno. On će nam dati najbolje, u pravo vrijeme Duha Svetog (Mt 7,11).

Bog neće dozvoliti da budete svladani svojim kušnjama. Možda ćete doći, kao što ćete misliti, do prijelomne točke, no preživjet ćete i živjeti da svjedočite o njegovoj vjernosti, ako svoje srce ne otvrdnete nego padnete u njegove ruke uzdajući se u njegovu vječnu ljubav.