ISPUNJEN NADOM, RADOŠĆU I MIROM!

Ako želite da mir Božji vlada vašim životom, trebate prestati činiti nekoliko stvari:

  • Morate prestati pokušavati odgonetnuti kako će Bog sve izvesti i riješiti.
  • Morate prestati brinuti se i plašiti: "Ne brinite se tjeskobno ni za što…" (Fil 4,6).
  • Morate prestati govoriti Bogu što vi mislite da bi bilo dobro za vas.
  • I iznad svega, morate prestati misliti da se gubitnik; prestanite misliti da ne ugađate Bogu!

Jedna od sotoninih najučinkovitijih zamki da kršćanima otme mir jest da ih uvjeri da se moraju boriti u tijelu da bi ugodili Bogu. S tim neprekidno skače na mene!

Ponekad kad trebam tiho mjesto za molitvu, ulazim u auto i odvozim se na neko osamljeno mjesto. Dok gledam preko zelenih polja i šuma, mogu slaviti Gospodina i uživati u njegovoj nazočnosti. Ali ponekad me pogodi misao da ništa ne činim za Gospodina.

Tada molim: "Gospodine, nisam baš mnogo postigao za tvoje kraljevstvo. Sve što činim je da molim, pripremam poruke za propovijedi te odlazim u crkvu i propovijedam. Čitav svijet ide u pakao, a ja za tebe ne činim ništa!"

Jesu li vas ikada pogodile takve misli? Činite sve što možete da biste ugodili Gospodinu, no ipak ne osjećate da ste sveti. Ja se rijetko osjećam svet. To je istina i za moje najbolje trenutke – čak i kad propovijedam pod pomazanjem Duha!

Kažete: "Ti, brate Dave? Povremeno se osjećaš kao da nisi učinio mnogo za Boga?" Da! Dolazi đavao i čini da se osjećamo nedostojni, neispunjeni. I, predajući se takvim strašnim osjećajima, gubimo mir!

Poslušajte Pavlovu molitvu za nas: "A Bog, izvor nade, neka vam dadne potpunu radost i mir u vjeri da napredujete u nadi snagom Duha Svetoga" (Rim 15,13).

Uzdajte se u njegovu dobrotu. Vjerujte u njegovu ljubav i milosrđe. Ne optužujte ga da je ljut na vas, da ste ga uzrujali ili da vam ne govori! Neka njegov mir vlada u vašim srcima i nad čitavim vašim životom!