KATASTROFA

Jedan znanstvenik rekao je za određenu katastrofu: "Čitava se zemlja potresla." Drugi je to nazvao "najgorom prirodnom katastrofom u povijesti svijeta". Govorili su u podvodnom potresu koji je prije nekoliko godina poharao čitave obale u Aziji. Desetine tisuće bile su mrtve. I dalje vidimo katastrofe oko nas.

Kad se dogode ti užasni događaji, ja odlazim Ocu s pitanjem: "Gospodine, što sve to znači? Je li to bila samo neka neobjašnjiva nesreća prirode ili je tu nešto što bi tvoj narod trebao znati, kao zašto se to dogodilo?"

Tugujemo nad neopisivom boli i bijedom koja pogađa mnoge. Iskreno molimo za one koji su pogođeni nesrećom. Naša služba poslala je tisuće dolara kroz kršćanke humanitarne udruge da pomognu ponovno izgraditi crkve i domove na poharanim područjima. Pismo nam govori da naš nebeski Otac suosjeća s onima koji su povrijeđeni i Duh Sveti izlijeva utjehu svim vjernicima u nacijama koje su pogođene nesrećom.

Amerika je milosrdna i darežljiva nacija i zahvaljujem Bogu za reakciju mnogih koji mole, daju i odlaze u ona područja da pomognu. Ali u mojoj duši nešto me duboko uznemirava. Kao da ne shvaćamo razmjer tih katastrofa. Kao da smo svime time omamljeni, otupljeni.

Zahvaljujem Bogu na izvješćima o blagoslovima u mnogim područjima svijeta, uključujući Ameriku. Ali ako nas ne može na koljena baciti takva nekontrolirana sila – ako se ne možemo poniziti nakon što smo vidjeli tako strašne prirodne katastrofe – što bi se trebalo dogoditi da se utišaju oni koji se rugaju iz Boga? Jesmo li već postali otporni na udarce?

Razmislite o ovome:

  • Iz našeg društva isključio se Bog u ime političke korektnosti
  • Čitav svijet okreće se sekularizmu i materijalizmu
  • Crkva postaje svjetovnija od samog svijeta
  • Porast nasilja i ravnodušnosti
  • Biblija se više ne prihvaća kao Riječ Božja
  • Vrijeme je "kad se sve što se može potresti" trese
  • Ozbiljni ljudi svuda imaju intuiciju da "netko prtlja s prirodom, nešto se događa što se ne može objasniti"
  • Društvo nastavlja sa svojim poslovima bez predaha, čak ni ne pomišljajući da ne ismijava Boga

Kad se te stvari događaju, vrijeme je kad smo se približili crti ili je prešli te ušli u duhovno mrtvilo koje nikakva količina božanske milosti ne može probuditi.

Bog je milostiv, milosrdan i spreman oprostiti. Dok se dan Gospodnji približava, neka Isus očituje svoju ljubav i suosjećanje kroz svoje učenike.