NOVA SNAGA

Pitajte bilo koga tko je bio pozvan od Boga da napravi korak u neko novo djelo Kraljevstva i reći će vam da je sotona došao na njega s gnjevom, bacajući jednu nevolju za drugom. Tako je to bilo i u Kristovu životu.

Čim je bio kršten, s pojavom goluba i glasom s neba koji ga je proglasio Janjetom Božjim, sotona je krenuo na posao. Znao je kako ima samo četrdeset dana i noći da pokuša proždrijeti Isusa i zaustaviti njegovu službu (vidi Mt 4).

Čim je Isus proglasio Petra stijenom vjere, došao je sotona da rešeta ovog učenika, goneći ga u nevjerstvo i izdajstvo (vidi Lk 22,21). Sotona je znao da mora brzo djelovati u njegovu životu, prije nego se Isusove riječi o ovom učeniku mogu ostvariti – ali je iskušenje na kraju propalo!

Znam što ta vrsta paklenog napada znači, jer mi se to dogodilo kad mi je Bog uputio svjež poziv u službu! Nakon što sam mnogo vremena proveo u molitvi, osjetio sam poziv Božji da proširim svoju službu govoreći pastorima širom svijeta. (Nisam napuštao službu u crkvi Times Square ili službu pisanja ovih poruka. Samo sam dodavao ovaj povremeni aspekt službe, prema vodstvu Duha Svetoga.)

Planirao sam govoriti okupljenim pastorima u Francuskoj, Rumunjskoj, Poljskoj i na Balkanu. Čim sam isplanirao ovo putovanje, pojavio se sotona. Do tog vremena bio sam na vrhuncu zdravlja, ali iznenada sam bio fizički smlavljen. Za svega nekoliko sati postao sam tako slab da sam jedva hodao. Osjetio sam oštre, mučne unutarnje boli i ubrzo su mi se na trbuhu pojavili prištići.

Prijatelj liječnik mi je rekao da imam herpes, bolest koja dolazi od ostataka dječjih ospica. Đavao kao da se smijao, govoreći: "I tako započinješ s novom službom? Nećeš ako se mene pita!"

Međutim, za nekoliko tjedana moga putovanja, sve su bolna mjesta nestala. Gospodin me podigao i dao mi novu snagu. Sve je to bilo vojevanje iz pakla! Uvijek je to bilo tako tijekom svih mojih godina službe. Svako novo prihvaćanje poziva od Gospodina slijedili su demonski napadi.