ZRAKA NADE

U uznemirujuća vremena naša vjera za nas postiže "pohvalno svjedočanstvo".
"Zbog nje (vjere) su stari postigli pohvalno svjedočanstvo" (Heb 11,2). Grčka riječ za "postići" ovdje znači "nositi svjedočanstvo". Naši praoci u Gospodinu imali su čvrstu, usidrenu vjeru. I njihova nepokolebljiva vjera postala je svjedočanstvo svijetu o Božjoj vjernosti usred uznemirujućih vremena.
Sjetite se što su naši praoci podnijeli: potop, izrugivanje, okove, zatvor, vatru, mučenje, borbu, lavlje jame. Kroz sve to, njihovo se pouzdanje u Gospodina nikada nije pokolebalo. Zašto? Jer su imali unutarnje svjedočanstvo da su ugodili Bogu. Naši praoci su znali da se Bog smiješi na njih govoreći: "Jako dobro! Vjerovao si mi i uzdao se u mene!"
"A bez vjere nemoguće mu je ugoditi, jer onaj koji želi pristupiti Bogu mora vjerovati da postoji Bog i da nagrađuje one koji ga traže" (Heb 11,6). Kad god u teškim vremenima držimo naš položaj vjere, primamo istu potvrdu od Duha Svetog: "Jako dobro! Ti si Božje ljubljeno svjedočanstvo!"
Dok se odmarate u Njemu kroz oluje, držeći svoj položaj vjere, postižete "pohvalno svjedočanstvo". I služite kao zraka nade onima koji su oko vas. Oni koji promatraju vaš život – kod kuće, na poslu, u zgradi – uče da je i njima na raspolaganju nada. Dok vas promatraju u vašim trenucima krize, shvaćaju: "Evo nekoga tko nije izgubio svoju vjeru u Boga. On nema nikakva straha. Što mu daje snagu da vjeruje i kroz takva potresanja?"
Naš Bog nas je opremio sa svime što nam je potrebno da održimo svoju vjeru, čak i kad se nesreće povećavaju. Primili smo svjedočanstvo Duha Svetog koji prebiva u nama i Božju potpuno otkrivenu riječ u Pismu. To će nas održati, tako da postignemo pohvalno svjedočanstvo čak i kad se svijet trese.