ON JE BIO JAK U VJERI

"(Abraham) nije oklijevao, nevjerom u Božje obećanje, nego se ojača vjerom davši Bogu slavu, potpuno uvjeren da je Bog kadar izvršiti što je obećao" (Rim 4,20-21). Svojom vjerom Abraham je "dao Bogu slavu". Poput Abrahama, i mi dajemo Bogu slavu kad u potpunosti prihvatimo svako njegovo obećanje.
Kad čitav život ide dobro, lako je svjedočiti: "Bog može sve!" Lako tada možemo uvjeravati druge da će Bog odgovoriti na njihove molitve te s pouzdanjem izjavljivati da Gospodin uvijek drži svoju Riječ. Ali kad se čini da se sve oko nas urotilo protiv ispunjenja Božjih obećanja – kad svi fizički dokazi više izgledaju kao Božji gnjev nego njegova nagrada – u nama se diže Duh Sveti s pravim riječima utjehe: "Izdrži! Uzdaj se u njega! Nisi odvojen od ljubavi Božje. On radi na tvojoj situaciji, dakle, ne kolebaj se. Umjesto toga, digni se i bori u dobroj borbi vjere."
Ostavljam vas s ovom snažnom porukom apostola Pavla. On nas podsjeća na beskrajnu Božju vjernost u svakoj situaciji, u svakom trenutku naše kušnje.
"Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač? 'Zbog tebe – stoji pisano – ubijaju nas cijeli dan; drže nas kao ovce određene za klanje.' Ali u svemu ovom sjajno pobjeđujemo po onome koji nas je ljubio. Siguran sam da nas neće ni smrt, ni život, ni anđeli, ni poglavarstva, ni sadašnjost, ni budućnost, ni sile, ni visina, ni dubina, ni bilo koje drugo stvorenje moći rastaviti od ljubavi Božje, koja je u Kristu Isusu, Gospodinu našemu" (Rim 8,35-39).