BOŽJE DUGME OSVJEŽENJA - Gary Wilkerson

Svi imamo skretanja u životu, ali suočimo se s tim – muškarci su najgori kad je u pitanju šport. Ne mislim na samo igranje – što bi zapravo bilo dobro za mnoge koji se vole izležavati – nego na podržavanje sporta. Pametni telefoni i športske aplikacije pretvorili su jednom brižne muževe u ljude koji bulje u zaslone. Sve što netko mora učiniti je da tiho pritisne dugme osvježenja i desetine se igara trenutačno ažurira. Svaki večernji izlazak je u opasnosti od neprekidnog zirkanja pod stolom.
Ali sad mi dopustite da veličam dugme osvježenja u kraljevstvu Božjem. Samo jednim dodirom njegove zadivljujuće milosti sve staro se briše – i život se potpuno obnavlja. Postoji vrijeme u našem životu kad se svima to treba dogoditi, a, dakako, jedini koji to može ostvariti je Isus. "Dakle, ako je tko u Kristu, on je novi stvar; staro je nestalo, novo je, evo, nastalo" (2 Kor 5,17).
Upravo poput aplikacije na zaslonu, ništa se u našem životu ne mijenja – sve ostaje zamrznuto, nepomično – dok se ne pritisne dugme za osvježenje. Jeste li se zaglavili u obrascima staroga načina življenja, načina koji vas sprečava da okusite svježinu života u Kristu?
Isus ima snagu da sve promijeni! I upravo kao žena koja je bila iscijeljena dodirom njegova plašta, i vi možete biti iscijeljeni i osvježeni samo jednim njegovim dodirom.