STRAHOVITA SILA ISUSOVA IMENA - Nicky Cruz

Isus je plovio čamcem sa svojim učenicima (Mk 5,1-18) kad ih je preko Galilejskog mora doveo do gerarske pokrajine, zemlje koju su nastanjivali pogani. Kad je Isus izašao iz čamca, prema njemu je dotrčao demoniziran čovjeka i pao mu do koljena. Demoni su mu vikali: "Što hoćeš od nas, Isuse, Sine najuzvišenijeg Boga!" I molili ga da im bude milostiv.
Isus je pitao čovjeka: "Kako se zoveš?" Ali njegov odgovor ponovno je došao od demona u njemu: "Ime mi je legija, jer nas je mnogo."
U blizini je paslo krdo svinja i demoni su molili Isusa da im dopusti ući u te životinje. Demoni su znali da nemaju vlasti i sile u nazočnosti slave Božje. Sotona voli izrugivati i ismijevati bespomoćne ljude, ali kad se pojavljuje Isus, đavao se brzo pretvara u slabog i jadnog gubitnika, kakav u stvari i jest.
To je drugi vid života koji se nije promijenio. Samo danas je sotona prisiljen šćućuriti se i sakriti ne samo pred Isusom nego i pred svakim Kristovim sljedbenikom. Ime Isus u ustima jednog vjernika ima strahovitu silu!
Dajući demonima dopuštenje da uđu u gomilu prljavih svinja bila je prikladna ironija i Isus im je dopustio. Svinje su pojurile niz obližnji obronak u smrt. Za mene je ovo uvijek bila savršena slika onoga što sotona i njegovi demoni trebaju unaprijed očekivati na Sudnji dan. 
Nicky Cruz, međunarodno poznat evanđelist i plodan pisac, obratio se Isusu Kristu iz živote nasilja i kriminala nakon susreta s Davidom Wilkersonom u New Yorku 1958. godine. Priča njegova dramatičnog obraćenja ispričana je najprije u knjizi Davida Wilkersona Na život i smrt, a kasnije i u njegovoj vlastitoj vrlo traženoj knjizi Trči mali trči.