SNAGA ZA UĆI

Hebrejima 10 sadrži nevjerojatno obećanje. Ono kaže da su nam Božja vrata uvijek otvorena dajući nam potpuni pristup Ocu:

"Prema tome, braćo, budući da mi snagom krvi Isusove otvoreno možemo ući u Svetinju nad svetinjama – taj novi i životonosni put on nam je otvorio kroz zastor, to jest kroz svoje tijelo – i budući da imamo velikog svećenika koji je postavljen nad kućom Božjom, pristupajmo k njemu iskrena srca i sa sigurnim uvjerenjem pošto smo očistili srca od zle savjesti i oprali tijelo čistom vodom" (Heb 10,19-22).

Nekoliko redaka kasnije upozoreni smo da se dan Gospodnji brzo približuje: "Ne ostavljajmo, kako neki običavaju, svoga vlastitog sastanka, već se sokolimo međusobno, i ovo to više što više vidite da se približuje Dan" (r. 25). Bog govori: "Pogotovo sada, kad se vrijeme Kristova povratka primiče, morate tražiti moje lice. Vrijeme je da uđete u svoju tajnu klijet i upoznate me!"

Vjerujem da već vidimo znake da smo blizu kolapsa financijskog sustava; nasilje i nemoral sve više jačaju, a naše društvo je ludo za uživanjem. Lažni proroci – "anđeli svjetla" – mnoge su prevarili svojim demonskim doktrinama. A svaki čas možemo očekivati da ćemo vidjeti i veliku nevolju zbog koje će ljudi umirati od straha. Međutim, prije nego se sve to dogodi, pisac Hebrejima kaže:

"Ne dopustite da vam izmakne istina! Ostanite budite i oprezni! Imate otvorena vrata u svetu nazočnost Božju, dakle, ulazite k njemu s punom sigurnošću vjere, iznoseći svoje prošnje. Kristova krv već vam je otvorila put i ništa ne stoji između vas i Oca. Imate svako pravo ući u Svetinju nad svetinjama da primite svu pomoć koja vam je potrebna!"