KRISTOVO GOSPODSTVO

Onima koji se podvrgnu Kristovu gospodstvu raste snaga i spoznaja o njemu. Oni doslovce dobivaju novu duševnu i fizičku snagu. Oni ne malakšu duž puta jer Isus ulijeva u njih svoju vlastitu snagu dok idu.

"Zato i mi od onoga dana u koji smo to čuli ne prestajemo moliti za vas i prositi da vas Bog napuni potpunom spoznajom svoje volje sa svakovrsnom mudrosti i duhovnim razumijevanjem, tako da živite dostojno Gospodina, da mu budete ugodni u svemu; da budete plodonosni svakom vrstom dobrih djela i da napredujete u spoznaji Boga; da se, ojačani svakovrsnom snagom kako to odgovara moći njegova božanstva, osposobite za savršenu postojanost i strpljivost" (Kol 1,9-11).

One koji se podvrgnu njegovu gospodstvu Bog će sačuvati besprijekornima do dana Kristova dolaska. Ako se podčinimo Isusu – vršeći njegove zapovijedi i ne oslanjajući se na naše vlastito razumijevanje – nikada nam ništa neće nedostajati. On će ispuniti sve što nam je potrebno da bismo mu ugodili. Sam Gospodin držat će nas i sačuvati besprijekornima do samoga kraja!

"U njemu ste postali bogati u svakom pogledu, u svakoj vrsti govora i znanja – kao što se svjedočanstvo o Kristu učvrstilo među vama – tako da ne oskudijevate nijednom milosti dok čekate objavljivanje Gospodina našega Isusa Krista. On će vas učiniti i postojanima do kraja, tako da budete neporočni na dan našega Gospodina Isusa Krista. Vjeran je Bog koji vas je pozvao u zajednicu sa Sinom svojim, Isusom Kristom, Gospodinom našim" (1 Kor 1,5-9).

Naše živote moramo povjeriti Isusu. Tada postaje njegova odgovornost da nas održi i sačuva: "Gospodin je vjeran i on će vas ojačati i sačuvati od Zloga" (2 Sol 3,3). On kaže: "Ako me sačuvate ustoličenog u svome srcu, ja ću vas sačuvati besprijekornima do mog dolaska. Ja ću vas sačuvati od pada!" "Preporuč(ite) svoje duše dobrim djelima vjernomu Stvoritelju" (1 Pt 4,19).